Film programma
‘Babyteeth’ is een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter Milla ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen.
Maandag 26 oktober, 20.15 uur.
Babyteeth 450

In 1894 wordt de Joodse officier Alfred Dreyfus ten onrechte veroordeeld voor spionage: een schandaal dat de antisemitische Franse politiek jarenlang op zijn kop zou zetten. De 86-jarige Polanski brengt deze beruchte episode indrukwekkend tot leven, met grootse decors en spannende rechtbankscènes.
Woensdag 28 oktober, 20.15 uur.
J accuse 450

In de zomer van 1985 wordt de zestienjarige Alex van zijn sokken geblazen door de twee jaar oudere, wereldwijze David. De zomervakantie is net begonnen als Alexis, na het kapseizen van zijn zeilbootje, wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap.
Zondag 1 november, 11.00 uur.
Ete85 2 450

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg.
Zondag 1 november, 20.15 uur.
Paradise Drifters 450

Niet de superhit ‘Les uns et les autres’, maar dit aangrijpende drama is nog steeds het grootste kassucces van regisseur Lelouch. De 'man en vrouw' ontmoeten elkaar op de school van hun kinderen. De vrouw, een actrice, mist haar trein en de man, een autoracer, geeft haar een lift.
Maandag 2 november, 20.15 uur.
Un homme et une femme 450

In ‘Les Plus Belles Années d'une Vie’ blikken de twee opnieuw terug op deze romance. Jean-Louis zit nog steeds achter de vrouwen aan en heeft nog steeds weinig van zijn charme verloren. Door zijn beginnende dementie is hij echter niet altijd meer even bij de pinken, maar hij heeft nog steeds de nodige dromen over Anne. Zijn zoon hoopt dat de herintroductie met Anne ook andere herinneringen van Jean-Louis weer op gang zal helpen.
Woensdag 4 november 20.15 uur en zondag 15 november, 11.00 uur.
Les plus belles ann 450

In de Piraten Van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de twaalfjarige Michiel, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.
Vrijdag 6 november, 16.00 uur.
De Piraten van Hiernaast 450

1970 was een ongewoon jaar voor de Miss World-verkiezingen. Een paar opgetutte jonge dames paradeerden op en neer voor de jury, in de hoop gekroond te worden tot de grootste schoonheid op deze aardbol. Net zoals altijd. Er zijn vele verhalen te vertellen over de verstoring van deze verkiezing door een groepje vrouwen van het Women’s Liberation Front.
Zondag 8 november, 11.00 uur, zondag 15 en maandag 23 november, 20.15 uur.
Misbehaviour 450

De makers van dit sociaal-realistische drama wierven hun jonge hoofdrolspelers op middelbare scholen en lieten hen zelf meewerken aan het script. Die werkwijze leidde tot een zeldzaam realistisch inkijkje in de levens van een groep Londense tienermeiden. Centraal staat de vijftienjarige Shola – bijgenaamd ‘Rocks’.
Zondag 8, maandag 16 en woensdag 25 november, 20.15 uur.
Rocks 450

Het jaar is 1994 en de veertienjarige Eunhee staat onder grote druk van haar familie en school. Een leraar van haar school vertelt de klas doodleuk: "Vandaag is de eerste dag van je dood." Eunhee heeft een zus die constant met jongens in de weer is en om die reden steeds in conflict raakt met haar ouders.
Maandag 9 en woensdag 18 november, 20.15 uur en zondag 29 november, 11.00 uur.
House of Hummingbird 450

Het zijn de oorlogsjaren aan de Britse krijtkust waar de onlangs overleden Vera Lynn zo verlangend over zong. Hier woont de zonderlinge en allesbehalve geliefde schrijfster Alice, die door de dorpelingen met de nek wordt aangekeken. Kinderen trekken belletje en gooien modder en zand in haar brievenbus. De roddelende dames in het dorp kunnen er maar niet over uit hoe onaardig en onaangepast de schrijfster is.
Woensdag 11 en zondag 29 november, 20.15 uur en zondag 22 november, 11.00 uur.
Summerland 450

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij echter geen schijn van kans. Zijn leven krijgt een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.
Zondag 22 en maandag 30 november en woensdag 9 december, 20.15 uur.
Corpus Christi 450

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis zit. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel.
Vrijdag 11 december, 16.00 uur.
Engel 450