Algemeen
               Filmhuis werkgroep

                   De gemeente Soest beschikt niet over een bioscoop maar wel over een filmtheater.
                   Met 60 stoelen, een inrichting uit de goede oude tijd en een gezellige bar creëert Artishock
                   een sfeer waarin het goed toeven is.
                   Hoewel klein van omvang voldoet het Filmhuis aan de hoogste eisen voor digitale projectie
                   en de bijbehorende geluidweergave.


De eerste films werden vertoond in de jaren '70, nog zonder vaste zaal, met een draagbare 16mm projector. Via een vast onderkomen en één voorstelling per week is er uitgebreid naar wekelijks twee voorstellingen, met op de laatste zondag van de maand een extra voorstelling, die het mogelijk maakt films waarbij veel bezoekers worden verwacht vaker te kunnen vertonen.

Binnen de Werkgroep is er een vaste kern die zich bezig houdt met de programmering. Doel is om steeds weer een optimaal gevarieerd filmprogramma samen te stellen. Naast arthouse-films selecteren we ook films die in de reguliere bioscopen succesvol zijn. Uitgangspunt is dat selectie gebeurt op basis van kwaliteit en stijl en een sfeer die je na afloop nog even bijblijft.
Dat deze wijze van programmeren goed werkt blijkt uit onze grote groep vaste bezoekers.
Wij vertonen films op iedere maandag- en woensdag- en zondagavond. Op de eerste vrijdagmiddag van de maand is er een jeugdfilm.

Met ruim 25 vrijwilligers is het Filmhuisteam één van de grootste en actiefste werkgroepen binnen de Vereniging. Met elkaar dragen ze zorg voor de techniek, bar, kaartverkoop, reserveringen, website, promotie en programmering.

Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de lift.
Wilt u hiervan gebruik maken, bel dan Wil Krop via 06 1911 0161.