De werkgroepen

De werkgroepen

Artishock heeft alle activiteiten ondergebracht in een aantal werkgroepen:

Naam Omschrijving
Blues / Pop
Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Artishock een Bluesnight met een heerlijk live concert van een kwalitatief hoogstaande nationale of internationale bluesband. De vele bezoekers kunnen dan in een ongedwongen sfeer genieten van en dansen op blues gerelateerde live muziek.
Klassiek
Enkele malen per jaar een niet-alledaags klassiek concert op zondagmiddag, uitgevoerd door ervaren beroepsmusici in de sfeervolle omgeving die Artishock biedt. De nadruk ligt op Renaissance en Barok maar uitstapjes naar andere perioden zijn niet zeldzaam.
Galerij In de grote zaal richt de werkgroep Galerij maandelijks een tentoonstelling van beeldende kunst in. Het aanbod is gevarieerd, zowel in disciplines (tekeningen, schilderijen, gemengde technieken, foto’s, enz.) als in exposanten. De opening (op de eerste zaterdagavond van de maand) wordt altijd gecombineerd met live jazz. De exposities duren in de regel tot halverwege de voorlaatste week van de maand.
Filmhuis Soest heeft geen bioscoop maar wel een filmhuis met 60 stoelen en een gezellige bar, waar het goed toeven is. Het filmhuis beschikt over professionele digitale apparatuur. Er wordt iedere maandag-, woensdag- en zondagavond van de maand een film vertoond. Ook is er elke eerste vrijdag van de maand een kinderfilm. Buiten de typische filmhuisfilms wordt incidentieel gekozen voor films die in het commerciële circuit een succes zijn, films met een verhaal, een boodschap en een sfeer die je bijblijft.
Jazz Artishock heeft zich ontwikkeld tot een erkend en befaamd podium in het landelijke jazzcircuit, waar de beste Nederlandse formaties met plezier komen spelen. Zo kunnen maandelijks zo'n 80 bezoekers genieten van een concert in de juiste ambiance en een goed verzorgd geluid. De keuze van de uitvoerenden wisselt dermate dat iedereen aan zijn trekken kan komen. Tevens is er een JazzClub (gratis) bij de opening van de maandelijkse expositie en zijn er jazzsessies voor amateurmusici tegen een kleine bijdrage.
PodiumPlus Het publiek van PodiumPlus wordt door de artiesten die optreden omschreven als prettig, respectvol luisterend en ontvankelijk voor een grote diversiteit. De artiesten beleven duidelijk plezier aan de uitvoeringen in Artishock. De programmering varieert: cabaret/muziektheater; luistermuziek; wereldmuziek; debutanten en jong talent. Het aanbod, de ambiance en de gastvrijheid staan garant voor een aantrekkelijke middag of avond.
Dance-In Eens in de paar maanden organiseert Dance-In discoavonden voor de leeftijdsgroep 35 plus tot 58-minnend. Dansen als vanouds, een drankje aan de bar, en altijd een bijzondere, originele ontvangst. Maak ’t mee!
Wijsbegeerte In de salon wordt een aantal keren per jaar op vrijdagavond gefilosofeerd in een sfeer van betrokkenheid, kritiek en debat. Uitgangspunt is niet het vinden van dé waarheid of het oplossen van problemen maar het zoeken naar wijsheid, met filosofische verwondering als uitgangspunt. De opzet is die van een magazine: gevarieerd naar vorm en inhoud, met muzikale intermezzo’s en keuzes uit elementen als o.a. een actuele of oude tekst; een column; iemands mens- en wereldbeschouwing; een portret van een filosoof; een al dan niet ‘socratisch’ gesprek. De salon is alleen toegankelijk na aanmelding.
Theater Een werkgroep bij Artishock die enthousiast is om ook theater naar Artishock te halen. Er is een denktank en creatieve groep die graag wil bijdragen aan cultuur in Soest.
Het prachtige gebouw en de sfeervolle ruimtes, met veel technische mogelijkheden, lenen zich bij uitstek voor Huiskamertoneel en kleine voorstellingen. Ook in Soest verwachten we veel belangstelling voor theater met al zijn mogelijkheden: toneel, muziek, dans. 
De werkgroep theater organiseert verschillende soorten theatervoorstellingen in samenwerking met diverse toneel verenigingen. Het kunnen toneelvoorstellingen zijn, maar ook muziektheater en theatersport behoren tot de mogelijkheden. In het gebouw van Artishock beschikt de werkgroep over een sfeervolle café-ruimte (de soos) en een zaal waar zo'n 80 bezoekers een plaats kunnen vinden.
 


De onderstaande activiteiten zijn alleen toegankelijk voor leden:

Tekenclub       Elke dinsdagavond tekenen leden van de vereniging naar model. Er wordt gewerkt met alle materialen en technieken, zoals acrylverf, krijt, potlood, aquarelverf en inkt. De deelnemers maken portret- en figuurstudies. Er wordt geen les gegeven. Wat betreft de modellen wordt gestreefd naar afwisseling in leeftijd, geslacht, gekleed/ongekleed, enz. De kosten blijven beperkt. In de soos wordt regelmatig werk van leden van de tekenclub vertoond en éénmaal per jaar wordt er geexposeerd in de grote zaal.
Zang Artishock kent twee zangkoren: Het Nieuw Soester Koor en ES Klein.

Het Nieuw Soester Koor repeteert op dinsdagochtend, veelal 50-plussers, die vooral voor hun plezier populaire liederen zingen zonder direct de ambitie te hebben om overal op te treden. Op het repertoire staan liederen als ‘Can you feel the love tonight’, ‘I feel pretty’, The Sound of Music’,‘Ik wil alleen zijn met de zee’ etc. Nieuwe leden, vooral mannen, zijn van harte welkom.

ES Klein is een kamerensemble van gevorderde amateurzangers, die hun stem en muzikaliteit graag ontwikkelen in originele en mooie samenzang. Het repeteert op dinsdag-middagen. ES Klein heeft een breed repertoire. We houden van klassieke muziekstijlen, zoals Vaughan Williams, Purcell en oude muziek van Monteverdi. Maar ook van moderne stukken, zoals Somewhere van Bernstein, Simon and Garfunkel en barbershop. Er is ruimte voor persoonlijke muzikale ontwikkeling. Iedereen krijgt de kans om een solopartij te zingen en om verschillende stemsoorten (sopraan, mezzo, alt, etc) te zingen. We laten ons graag uitdagen door improvisatie. Dit maakt ons ensemble dynamisch, spannend om aan mee te werken en om er toe te horen. Graag dragen we muzikaal bij aan culturele evenementen of wel-zijnsactiviteiten. We zijn nog op zoek naar zangers, met name tenoren en bassen, om ons repertoire te kunnen uitbreiden naar een gemengd ensemble. Maar ook sopranen en alten zijn welkom.
Eetcafé Het eetcafé is elke 2 maanden op de 4de vrijdag van de maand voor leden van Artishock en eventueel een introduce. Er wordt dan door enkele leden gekookt, waarbij de koks het menu bepalen.

 

Of: Start een nieuwe werkgroep bij Artishock!