Film
Een meisje uit Saint-Denis, een voorstad van Parijs, komt per toeval in aanraking met de hoofdontwerper bij Dior. Deze vrouw ziet wel potentie in het meisje. De kloof tussen de Parisienne en de voorstedeling is groot, maar de vrouwen komen toch dichter bij elkaar te staan.
Zondag 22 en maandag 30 mei, 20.00 uur.
 Haute Couture 450

De kinderen van de titel zijn de scholieren van de Zonneschool, een instituut dat jongens onderwijst die slachtoffer zijn geworden van uitbuiting en/of tot kinderarbeid werden gedwongen. De idealistische rector en conrector willen juist deze kinderen weer terug in de schoolbank krijgen.
Woensdag 25 mei, 20.00 uur.

 Sun Children 450

Belfast werd geschreven en geregisseerd door Kenneth Branagh en is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig.
Zondag 29 mei, 20.00 uur.
 Belfast 450

Sinds 2005 worden eindfilms met groepen 8 van de basisschool (als alternatief voor de afscheidsmusical) gemaakt. Per jaar doen honderden scholen mee met dit initiatief.
De afscheidsavond van groep 8 aan het einde van het schooljaar staat dan in het teken van de filmpremière. De school is zelf verantwoordelijk voor de invulling van de afscheidsavond.

De film is eigenlijk een lange collage van taferelen. Een man rijdt op een eenpersoons treintje door de duinen, ongeacht het weer. Water stijgt en daalt. Gevechtsvliegtuigen razen over tijdens een militaire oefening. In een kerk speelt een organist, en een dweilorkest rijdt mee achterop een truck. Er zijn beestjes, er groeit van alles en de wind beweegt de golven.
Prachtige, boeiende beelden van een veelzijdig en voortdurend wisselend landschap en overweldigend natuurgebied, waar je stil van wordt.
Woensdag 1 en zondag 12 juni, 20.00 uur.
 Silence of the Tides 450

Aangrijpend melodrama over vrouwen en moeders. Janis, een succesvolle fotograaf, gespeeld door Penélope Cruz, ontmoet op een dag de beroemde antropoloog en wetenschapper Arturo. Ze krijgt een verhouding met de getrouwde Anturo, raakt zwanger en besluit om het kindje te houden.
Een film waarin alle facetten, liefde, vreugde verdriet en hoop van het moederschap naar voren komen.
Maandag 6 en woensdag 15 juni, 20.00 uur.
 Madres Paralelas 450

Sofia staat op het punt om bij Stian en diens zoontje in te trekken. Hun relatie is nog pril, er wordt gesuggereerd dat beiden woelige tijden achter de rug hebben, maar er is voorzichtig geluk. Stian werkt als technicus op boorplatforms.....
Thriller! Spannend van begin tot einde op het puntje van je stoel.
Woensdag 8 en maandag 20 juni, 20.00 uur.
 The North Sea 450

Waarom zouden arme ouderen die hun hele leven hard hebben gewerkt belasting moeten betalen om tv te kunnen kijken? Taxichauffeur Kempton Bunto kan dergelijk onrecht niet uitstaan.....
Deze hartverwarmende film is goed voor een fijne filmavond bij Artishock!
Maandag 13 en zondag 19 juni, 20.00 uur.
 The Duke 450

Een feelgood komedie over dromen najagen en de moed die daarvoor nodig is. Wanneer Paul besluit om zijn saaie maar betrouwbare kantoorbaan als bankier op te geven, valt dit bij zijn kinderen niet in goede aarde.
Zondag 19 juni, 11.00 uur.

 Mijn Vader is een Saucisse 400

De film vertelt het verhaal van een Joodse juwelier die zijn winkel noodgedwongen in 1942 door de oorlog aan zijn medewerker moet overdragen. De relatie met zijn medewerker en diens vrouw verandert op dramatische wijze als de juwelier zich door de Duitse bezetting onverhoopt in de kelder van zijn eigen winkel moet verschuilen.
Spannende film, vreselijk goed gespeeld met interessante personages die overtuigen.
Woensdag 22 en maandag 27 juni, 20.00 uur.
 Adieu Monsieur Haffmann 450

Een jong meisje neemt de identiteit aan van een pas gestorven jonge vrouw van goede afkomst en weet door deze leugen haar armoedig bestaan te ontvluchten. Ze meldt zich, in haar plaats, als lezeres bij een rijke vrouw. De leugen werkt boven verwachting. Maar.... opeens staat de andere vrouw voor de deur en eist haar positie op. Wat nu? Er ontstaat een strijd tussen die twee waarbij de uitkomst tot het einde onzeker blijft.
Gegarandeerd een fijne filmavond!
Zondag 26 en woensdag 29 juni, 20.00 uur.
 La Place d une Autre 450