Film

Het Filmhuis heeft het voornemen om zolang als nodig maandelijks een extra voorstelling te programmeren, speciaal voor onze bezoekers die - om wat voor reden dan ook - niet beschikken over een geldige QR-code (of gelijkwaardig). En voor onze bezoekers die zich (nog) niet veilig voelen in een volle zaal.
Want ook hen willen we graag verwelkomen in ons Filmhuis. Tenslotte willen we verbinden en niet uitsluiten.

Komisch drama over kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden.
Woensdag 27 oktober, 20.15 uur.
 Druk 450

Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.
Zondag 31 oktober, 11.00 uur en 8 november, 20.15 uur.
 Frida Viva La Vida 400

Fransman Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk ‘Le père’ tot dit Engelstalige drama, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt, die de grip op zijn leven verliest in een Londens appartement. Dochter Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader, die steeds weer alle hulp afwijst.
Zondag 31 oktober, 20.15 uur.
 The Father 450

Sovjet-kolonel Oleg Penkovsky is een ware nationalist. Maar als hij ziet wat de plannen van partijleider Chroesjtsjov zijn, kan hij niet langer zwijgzaam toekijken. Penkovsky weet een boodschap bij de Amerikaanse ambassade binnen te smokkelen: hij wil overlopen.
Maandag 1 en woensdag 10 november, 20.15 uur.
 The Courier 450

In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius.
Woensdag 3 november, 20.15 uur en zondag 14 november, 11.00 uur.
 The Quest for Tonewood 450

Sia is een jonge, charmante en ondeugende bosfee, die haar huis in het bos verruilt voor een leven in de stad. Daar ontmoet ze Alfred (11), een echte natuurliefhebber, en al gauw worden ze beste vrienden.
Vrijdag 5 november, 16.00 uur.
 Sia de Rebelse Bosfee 450

Aretha Franklin is een van de meest succesvolle soloartiesten van de twintigste eeuw, 'The Queen of Soul'. Een vrouw die niet alleen bekend is om haar ongeëvenaarde stemgeluid, maar ook om haar diepe godsdienstigheid en bovenal haar voortdurende strijd voor gelijke rechten voor zwarte Amerikanen als prominent gezicht in de burgerrechtenbeweging.
Zondag 7 november, 11.00 uur en maandag 15 november, 20.15 uur.
 Respect 450

Fransman Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk ‘Le père’ tot dit Engelstalige drama, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt, die de grip op zijn leven verliest in een Londens appartement. Dochter Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader, die steeds weer alle hulp afwijst.
Zondag 14 november, 20.15 uur.
 The Father 450

Wanneer haar moeder vroegtijdig haar verrassingsfeestje verlaat, kan Eva ook niet meer genieten van al die lieve mensen die wel gewoon zijn blijven plakken. Iets wringt, iets dieps en onbespreekbaars. Kort daarna overlijdt mam plotseling en komt er meer bij Eva naar boven borrelen wat niet lekker zat.
Woensdag 17 november, 20.15 uur en zondag 28 november 11.00 uur.
 Mijn vader is een vliegtuig 450

De Frans-Arabische Patience Portefeux (Isabelle Huppert) is een voltijd vertaler, werkzaam voor de politie op de anti-drugseenheid, specialiserend in afgetapte gesprekken. Tijdens het vertalen van een afgeluisterd gesprek van een beruchte drugsdealer, leert Patience dat de gezochte man een zoon is van een behulpzame vrouw die zorgt voor haar zieke moeder.
Zondag 21 november, 11.00 uur en maandag 29 november, 20.15 uur.
 Mama Weed 450

Het hele mediacircus dat ontstond rond de Deventer moordzaak is zo'n affaire die van absurditeiten aan elkaar hangt. Op kafkaëske wijze wordt 'de klusjesman' verdacht van moord, een opiniemaker vindt met zijn vreemde theorieën een groot podium op tv en weet zelfs het graf van het slachtoffer te laten openen omdat daar het moordwapen zou liggen.
Maandag 22 november en woensdag 1 december, 20.15 uur.
 De Veroordeling 450

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven.
Woensdag 24 november, 20.15 uur en zondag 5 december, 11.00 uur.
 Here We Are 450

Een hevige zomerstorm drijft een rondreizend paardencircus naar Kaltenbach. Inmiddels heeft Ari zich goed op de manege gevestigd. Ari wordt daar op magische wijze aangetrokken door de fascinerende wereld van het kunstrijden en wil met hulp van circusjongen Carlo en Stormwind een oud showpaard helpen.
Vrijdag 3 december, 16.00 uur.
 Stormwind in zwaar weer 450