Film

De Aftrap

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

No time to die? No time om naar de wc te gaan, want je wil van deze voorlopig laatste Bondfilm met Daniel Craig geen moment missen. Een waardig afscheid van Bond-acteur Craig, die voor deze film nog had gezegd dat hij liever zijn polsen doorsneed dan nog één keer in de huid van geheimagent 007 te kruipen. ‘No Time To Die’ zou dan toch echt de laatste keer moeten zijn voor de 53-jarige acteur, die in 2006 debuteerde als Bond in ‘Casino Royale’ en de serie nieuw leven wist in te blazen.
Vrijdag 23 september, 22.30 uur en maandag 26 september, 20.00 uur.
 Elvis 450

Een meeslepend drama waarin we getuige zijn van kracht, doorzettingsvermogen en levenslust die leiden tot het hervinden van een nieuw doel in het leven en nieuw geluk
Woensdag 28 september, 20.00 uur.
 Encore 450

Indrukwekkende film over een dreigende verandering in een familie en de gevolgen daarvan, liefdevol weergegeven.
Zo lang ze zich kunnen herinneren besteedt de Solé familie de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Dit jaar kan echter de laatste keer zijn, als blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen.
Zondag 2 en maandag 3 oktober, 20.00 uur.
 Alcarras 450

Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe. De film toont een herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven. Je leeft ontzettend mee met de directeur die keuzes moet maken in de harde kapitalistische wereld.
Woensdag 5 en zondag 9 oktober, 20.00 uur.
 Un Autre Monde 450

De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel.
Vrijdag 7 oktober, 16.00 uur.
 Strijder 450

Wat als een komeet op de aarde afstevent die de levens van alle mensen in gevaar brengt? Student Kate Dibiasky ontdekt namelijk per toeval een nieuwe komeet. Na wat berekeningen komt ze erachter dat de komeet ter grootte van de Mount Everest recht op de aarde afstevent, wat voor een enorme ramp zou zorgen.
Maandag 10 oktober, 20.00 uur.
 Don t Look Up 450

Slim, ontroerend drama over liefde in de tijd.
“Supereroi “vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft.
Woensdag 12 en zondag 16 oktober, 20.00 uur.
 Supereroi 450

Een indrukwekkende film waarin je ontzettend meeleeft met de oudste dochter.
Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het ritme van de buien van hun moeder Alice: dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig.
Maandag 17 en woensdag 19 oktober, 20.00 uur.
 La Ruche 450

Ondanks de ernst van het onderwerp zit er ook veel humor in deze prachtige film.
Kort voor zijn 75ste verjaardag vertelt weduwnaar Jan (Leysen) zijn kinderen dat hij niet meer verder wil leven, ook al heeft hij geen fysieke klachten en een groot sociaal netwerk.
Zondag 23 en maandag 24 oktober, 20.00 uur.
 Pink Moon 450

“The Last Bus” is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.
The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom (Timothy Spall) van zijn woonplaats – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – terug naar zijn geboorteplaats – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland.
Woensdag 26 en zondag 30 oktober, 20.00 uur.
 The Last Bus 450

Spannende verfilming van het boek “Daar waar de rivierkreeften zingen” van Delia Owens.
Na de bestseller komt er nu een meeslepende, mysterieuze film. Where the Crawdads Sing vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina.
Maandag 31 oktober en woensdag 2 november, 20.00 uur.
 Where the Crawdads Sing 450