Film programma
  The Promised Land – Arcel – DK – 2023 – 127 minuten  
  The Promised Land 450  
16 gro gew        

Regisseur: Arcel

Mads Mikkelsen weer op zijn best in dit mooie maar ook meedogenloze histortisch drama.

Het is de achttiende eeuw in Denemarken en de koning zou graag zien dat er iets zou groeien op de onmogelijke en onherbergzame grond, maar tot nu toe is niemand erin geslaagd om de dorre heide vruchtbaar te maken. Het is onbegonnen werk.
Ludvig Kahlen, een veteraan van lage komaf met een mager pensioen, stelt voor om het te proberen. Hij wordt vierkant uitgelachen door de regenten maar krijgt toch toestemming om de koning zoet te houden (hij zeurt nogal veel over die heide). Dit is een episch historisch drama over de vaderloze kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen op z’n meest stoïsch), die ervan overtuigd is dat zijn vader van adel was en hij daarom recht heeft op een stukje land. Dat krijgt hij uiteindelijk ook, maar eerder als belediging, want het is bijzonder dorre grond in Jutland.
Toch lijkt de kapitein er – zeer tegen de zin in van de daar heersende landeigenaar Frederik De Schinkel – toch een succes van te maken.

‘The Promised Land’ is een waar kunstwerk om naar te kijken. Van de pruiken van de regenten van de koning, die sterk aan een levende en wandelende nachtwacht doen denken, tot het woeste landschap van de paarse heide.

Woensdag 5 en zondag 9 juni, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend