Archief

'Kunst en filosofie' in Salon van de wijsbegeerte

'Vragen bij kunst en filosofie' is het belangrijkste onderwerp van de Salon van de wijsbegeerte die op vrijdagavond 14 november 2014 in Artishock weer wordt gehouden.

Wim de Kam redigeerde een boek over beeldende kunstenaars die voor het jaar 2000 in Soest hebben gewerkt. Daarbij werd hij opnieuw geconfronteerd met vragen die hem al langer bezighouden: Wat is kunst? Wat maakt iemand kunstenaar? Gaat het in kunst om esthetiek of is er meer? Is waarheid in het geding? Is kunst eigenlijk belangrijk? En voor wie? Zijn ultieme vraag: kunnen we nog iets over kunst beweren of verdwijnt elk antwoord in subjectiviteit? Met Wim spreken we over zijn hoop dat er meer is dan esthetiek.

De afgelopen zomer kwam zo veel leed de huiskamer binnen, dat het voor menigeen teveel werd. Maar zich afsluiten voor het wereldgebeuren voelt als onverschilligheid en wegvluchten voor je verantwoordelijkheid. Kees Waagmeester, die vier jaar in Afrika werkte en het boek 'Ik en de wereld, de wereld en ik' schreef, gaat voor de pauze na een korte column in gesprek met de Salondeelnemers over de onbehagelijke gevoelens in de afgelopen maanden van de zogenoemde 'nieuwsconsument'.

201411deKamnov2014

Wim de Kam: 'Een vraag is toch op zoek naar antwoorden?'

Rosemary Lengton verzorgt de muzikale intermezzo's. 25 Jaar geleden speelde ze geregeld in Artishock als zangeres en songwriter met de band No Sweat. De laatste tijd is ze vaak present bij activiteiten tegen kindermishandeling, waar ze met gitaar en zang liederen vol mededogen ten gehore brengt. Vanavond staan op het menu: The Rose van Bette Middler, True Colors van Eva Cassidy, Leun op mij van Ruth Jacott en Break the Silence van Rosemary zelf.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 14 november 2014, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.