Archief

Salon van de wijsbegeerte:

 

 

wat doet het boek?

 

Vrijdagavond 12 september 2014 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. De hoofdvraag die avond: wat doet dat boek met mij?

 

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Die vraag staat centraal in deze Salon van de wijsbegeerte. Een
schrijver kan immers van alles willen, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vijf regelmatige deelnemers aan de Salon van de wijsbegeerte vertellen hun ervaringen met een boek dat ze deze zomer gelezen hebben. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet.

  • Gerard van der Heide las 'Word zelf filosoof' van Jan Bransen.
  • Ton Herstel las 'Pier en Oceaan' van Oek de Jong.
  • Joop van Haaften las 'Kairos' van Joke Hermsen.
  • Joop Phielix las 'Nanowetenschap, Reuzen van het oneindig kleine' van Peter Forbes en Tom Grimsey.
  • Henk Kreeftmeijer herlas 'De Toverberg' van Thomas Mann. 

 

 2014 09 12-Joop Phielix

Joop Phielix: waarom die fascinatie met nanowetenschap?

In een kernachtige bijdrage onder het motto 'minder is meer' beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek over de ervaringen van de lezers.

Met enkele wiegeliedjes,onder andere van Schubert, verzorgt Boukje Abbink de muzikale intermezzo's.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 12 september 2014, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.