Archief

Wat doet de crisis met ons?

Op vrijdag 8 november 2013 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden waarin we verkennen wat de crisis met ons doet.

'Wat doet de crisis met ons en met de samenleving?' De centrale vraag deze avond is een open toekomstverkenning, een poging op basis van onze ervaringen als het ware een toekomstgeheugen op te bouwen van mogelijke ontwikkelingen: hoe zouden de waarden, opvattingen en praktijken van mens en samenleving als gevolg van de crisis kunnen veranderen?

Dan gaat het niet zozeer om het uitspreken van idealen, eerder om een gesprek over verwachtingen op grond van analyse van eerdere ontwikkelingen en onze ervaringen over mens en maatschappij. Het gesprek daarover wordt ingezet door René Bastian, Oda van Ginneken en Frank de Zanger.

Geïnspireerd door het boekje 'Kleine geschiedenis van de filosofie' van René Gude en Daan Roovers probeert Kees Waagmeester voor de pauze te ontdekken met welke grote vragen enkele bekende filosofen zich bezig hebben gehouden.

 

 Foto FdeZanger

Frank de Zanger zal zijn ervaringen in andere culturen en als romanschrijver zeker laten doorklinken.

De muzikale intermezzo's worden verzorgd door de Soester violiste Elizabeth Liefkes en de Amersfoortse harpiste Joke Schonewille. Zij spelen twee stukken van Arvo Pärt ('Fratres' en 'Spiegel im Spiegel'), die beide een verstilde,meditatieve sfeer ademen. Joke is werkzaam in het Metropole Orkest en Elizabeth speelde tot voor kort ook in dat orkest en legt zich nu toe op educatie.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

 

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 8 november 2013, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,-
(Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,00.
Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.