Archief

Salon van de wijsbegeerte over bezieling

Op vrijdag 9 maart 2012 wordt weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden met als hoofdonderwerp: Wat bezielt jou?

Wat is bezieling en wat bezielt jou? Overal doemen deze vragen op: ze zijn niet meer voorbehouden aan kerk of godsdienst, maar worden overal door mensen gesteld: in de top van het bedrijfsleven, in spirituele groepen. Verschillende regelmatige bezoekers van de Salon doen hun verhaal over deze vragen. We zijn nieuwsgierig naar de variëteit ervan. Ze zullen vast en zeker ook anderen prikkelen om hierbij stil te staan waarna een gesprek in breder verband kan volgen. Met: Jet van Baaren, Marcel Dierselhuis en Marijke Wessels. De bekende Soester dichter Kond le Bisck behandelt dit thema ook, maar uiteraard op rijm, misschien wel in een sonnet.

Bij het ontwikkelen van je persoonlijkheid of professionaliteit kunnen allerlei modellen behulpzaam zijn. Dirk de Wit deed veel ervaring op met het werken met het enneagram. Voor de pauze vertelt hij daarover onder de titel: ‘Het enneagram als ontwikkelingsweg’.

de Wit  Dirk de Wit

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Roos Lengton, die liedjes zingt van Shadows, Beatles, Abba of Cat Stevens, waarbij ze zichzelf begeleidt op de gitaar. Roos speelde jaren geleden in Soest en omstreken in verschillende bandjes en zal niet de eerste zijn die in de Salon haar rentree maakt.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen.