Archief

Salon van de wijsbegeerte over Oosterse filosofie

Op vrijdag 14 september 2012 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. Belangrijkste onderwerp: Met welke inzichten sta je in het leven?

In zijn zoektocht naar de vraag waar het leven over gaat, verdiept René Bastian, een van de vaste bezoekers van de Salon van de wijsbegeerte, zich in de Vedanta, een stroming in het hindoeïsme. Die stelt dat alles gebeurt in het onsterfelijke bewustzijn. Wij verschijnen niet in de wereld, de wereld verschijnt in ons, in onze geest. De geest is de inhoud van het bewustzijn. Ook bestudeertBastian 'Een Cursus in Wonderen' waarin eveneens wordt gesteld dat de fysieke wereld van materie een projectie is van de geest. De geest heeft de ratio en de zintuigen gemaakt om de projectie echt te doen lijken.

Bastian

René Bastian (foto) vertelt over de inzichten die hij opdeed en gaat met de Salonbezoekers in gesprek over wat het betekent als je op een andere manier naar de wereld kijkt.

Bij het ontwikkelen van je persoonlijkheid of professionaliteit kunnen allerlei modellen behulpzaam zijn. Dirk de Wit deed veel ervaring op met het werken met het enneagram. Voor de pauze vertelt hij daarover onder de titel: 'Het enneagram als ontwikkelingsweg'.

De muzikale intermezzo's worden verzorgd door het jonge Soester zangertalent Annekoos Wieman (14 jaar),  met liedjes als 'Night and day' en 'Fly me to the moon' en ook zelfgeschreven nummers. Ze wordt op de piano begeleid door Harald Haverkorn. Harald studeerde piano bij de onlangs overleden jazzpianist en kunstenaar Rob van den Broeck.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 14 september 2012, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest.

Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties.
Elke extra consumptie € 2,00. Aanmelden: (035) 602 4951.