Archief

Artishock Meet Up Horizontaal
 VR 12 APR De eerlijke Prijs van voedsel
Verbindend gesprek over de toekomst van voedselproductie.

 ZAAL OPEN 19:45 uur
 AANVANG 20:00 uur
 ENTREE Vrijwillige bijdrage
  Graag vooraf aanmelden ivm het aantal beschikbare plaatsen: soesttegenlichtmeetup@gmail.com.

 Wist je dat Nederland na de VS de grootste voedselproducent en exporteur ter wereld is? De Nederlandse boeren halen de grootste productie per hectare. Tegelijk zijn zij ook verantwoordelijk voor maar liefst 80% van het landelijk gebied.

Maar zorgen de boeren voldoende voor onze kostbare grond, water- en luchtkwaliteit? En voor de gezondheid van ons voedsel? En voor het welzijn van de dieren die we eten. Waarom bereikt een derde van de geproduceerde voedsel nooit zijn eindgebruiker? Zouden boeren dat ook anders willen? En welk prijskaartje hangt daar aan vast? Welke rol spelen wij, consumenten daarin? Zorgen wij goed voor onze boeren? Wat voor gevolgen heeft de maximale productie-efficiëntie voor de toekomstige generaties? Wat laten wij ze na?

Eerst wordt er een deel van de uitzending Voedsel B.V. vertoond, gevolgd door een stuk uit de documentaire “Bodemboeren- een grondige kijk op landbouw” (Geïnteresseerden kunnen de volledige documentaire op DVD bij ons krijgen) Daarna wisselen wij onze meningen uit onder begeleiding van een gespreksleider. Tevens zijn er een aantal boeren en experts aanwezig om ons te voorzien van hun visie en kennis.  Het kan dus niet anders dat je tot nieuwe inzichten komt en geïnspireerd en bekrachtigd naar huis gaat. Na het gezamenlijke gesprek is er een gelegenheid om na te praten aan de bar.

Reserveer dus de vrijdagavond 12 april 2024 in je agenda en mis deze inspirerende bijeenkomst niet.

Houd ook de facebookpagina ‘Tegenlicht Meet Up Soest’ en Instagram Tegenlicht Meet Up Soest in de gaten voor actuele informatie.

Een bijdrage om de organisatiekosten te dekken is welkom.

Laat svp weten dat je komt door een mail te sturen naar:
soesttegenlichtmeetup@gmail.com

Alvast bedankt en tot ziens!

Iwona van der Spank
Ernst Detering
Mathilde Schoneveld
Bam Nyst