Archief

Samen Grijs Worden

Vrijdagavond, 14 oktober 2022, 20.00 uur


De werkgroep Tegenlicht Meet Up Soest organiseert vrijdag 14 oktober een Meet Up over de Tegenlicht uitzending Samen Grijs worden. Deze uitzending wordt 10 oktober uitgezonden bij de VPRO. Vrijdag 14 oktober starten we de Meet Up met het (opnieuw) bekijken van de uitzending en gaan daarna in de bar met elkaar in gesprek over de ‘grijze golf’ die aanstaande is.

Verwacht wordt dat in 2040 een derde van de bevolking grijs is waarvan een deel zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm en voorzieningen. Het ziet er naar uit dat gelijktijdig honderden bejaardenhuizen gesloten zullen worden. Overal in het land wordt geëxperimenteerd met nieuwe woonvormen. Coconwoningen, kangoeroewoningen, woon-zorg coöperatieven van en door ouderen of mantelzorghuisjes bij de kinderen in de tuin. Dit vraagstuk is ook in Soest actueel. Hoe willen ouderen wonen, welke voorzieningen zijn hierbij belangrijk en hoe maken ouderen actief onderdeel uit van de lokale gemeenschap in plaats van ‘weggestopt’ in een ouderencomplex?

Heeft u hier ideeën over of bent u zelf bezig met een woonproject van of voor ouderen? Praat met ons mee, de Meet Up is voor jong en oud 😊

Dit is de eerste keer dat de werkgroep een Meet Up organiseert direct na de uitzending van Tegenlicht op tv. Als u de Meet Up wilt bijwonen is reserveren fijn maar niet verplicht: soesttegenlichtmeetup@gmail.com. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Aanmelden: soesttegenlichtmeetup@gmail.com

Vragen? Mail de organisatie: soesttegenlichtmeetup@gmail.com of bel met Rosalie Smit:0653767661