Archief

Wat doet dat boek met mij?

Vrijdagavond 11 september 2020, 20.30 uur

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet.

Martijn van Donk las ‘Jagtlust’ van Annejet van der Zijl
Ellen ten Berge las ‘Judas’ van Amos Oz
Rosalie Smit las ‘Simone de Beauvoir, een leven’ van Kate Kirkpatrick
Heleen van Soest las ‘Nergensman. Autobiografieën’ van P.F. Thomése

 

20200811Rosalie Smit i
Rosalie Smit las Simone de Beauvoir, een leven. Foto Hein de Haan

In een kernachtige bijdrage beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd met liedjes door Martijn van Donk en James Loudon onder de naam de Perkbrothers, vernoemd naar de straat waar ze als jeugdvrienden woonden.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. In verband met de coronamaatregelen is het maximumaantal deelnemers helaas 25. Daarom is aanmelden verplicht door te bellen met (035) 602 4951.

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 11 september 2020, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden verplicht via tel. (035) 602 4951, betalen svp. met de pin.