Archief

-- Wegens corona maatregelen afgelast! --

Nadenken over de toekomst

Vrijdagavond 13 november 2020, 20.30 uur

De mens is een dier begiftigd met een relatief groot bewustzijn. Wij kunnen emoties en gedachten in het geheugen opslaan en aan elkaar koppelen. Daarmee kunnen we terugkijken in de tijd en ons een voorstelling maken van de toekomst. En ons onttrekken aan de wetmatigheden van de evolutie. Met deze uitgangspunten, die hij uitvoerig toelicht, praten we met Paul Luiten over de vraag wat dit kan betekenen voor de toekomst van de mens en de mensheid. Werkt de mens zich vast of is er een escape? Hoe gaan we persoonlijk en als samenleving om met niet al te optimistische toekomstverwachtingen?

2020111 PaulLuiten 640x480PAUL LUITEN

Voor de pauze reflecteren we verder op de vraag naar zingeving nadat daar in een eerdere Salon van de wijsbegeerte een begin mee is gemaakt. Sommigen ontlenen de zin van het leven aan iets buiten henzelf om. De meesten vinden dat de zin van het leven door onszelf moet worden vormgegeven en de antwoorden zijn heel persoonlijk. Hoe vullen mensen dat in? Met bijdragen van onder anderen Hetty van Zanen.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Rosemary Lengton die levensliederen zingt en zichzelf daarbij begeleidt op de gitaar..

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. In verband met de coronamaatregelen houden we gedurende de gehele avond afstand, zijn er geen informele nagesprekken en is het maximumaantal deelnemers helaas 25. Daarom is aanmelden verplicht door te bellen met (035) 602 4951. Mocht na u opgave blijken dat de Salon vanwege nog strengere coronaregels niet doorgaan, dan krijgt u daarvan tijdig bericht.

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 13 november 2020, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,-

Aanmelden verplicht via tel. (035) 602 4951, betalen svp. met de pin.