Archief

De kracht van Afrika.

Vrijdag, 14 april, 20.00 uur.

Het is de hoogste tijd voor een andere kijk op het Afrikaanse continent en de koloniale grenzen tussen zijn 54 landen. Hoe zou een Afrika zonder grenzen eruitzien?

Over ongeveer vijftig jaar heeft Afrika niet alleen de grootste groep jonge consumenten, maar ook de grootste arbeidsmarkt in handen. En er is een enorme potentie voor het ontwikkelen van groene energie. Hoog tijd dus voor een andere kijk op het Afrikaanse continent. Wat is er allemaal mogelijk als Afrika als een groot machtsblok zou opereren? 

In het nieuwe Afrika zullen zich nieuwe regio’s vormen. Sommige regio's richten zich op handel, IT en financiële dienstverlening, andere regio's zullen zich richten op de exploitatie van grondstoffen en de productie van goederen. 

Aan de hand van de Tegenlicht uitzending de kracht van Afrika zullen we na afloop van de vertonen met elkaar in gesprek gaan over de relatie(s) Europa, Afrika. Wat is ons beeld van dit continent, hoe heeft de uitzending ons beeld beïnvloed en hoe werkt het koloniale verleden door in de wijze waarop we nadenken over en spreken met elkaar over 'Afrika'?

Het is fijn als je je aanmeldt door een mailtje te sturen naar soesttegenlichtmeetup@gmail.com. De Meet Up is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.

Tot dan!

Het Meet Up Team Soest