Archief

Expositie: EEN GEVARIEERD PALET AAN SCHILDERS

Opening 4 november om 20.00 uur, gevolgd om 20.30 uur door de JAZZCLUB met Laundry Combo.


Openingstijden Artishock Expositie: 
Maandag- en woensdagavond; 19.15-20.00 en tijdens de activiteiten (zie de website).
Verder in overleg met huismeester Semmy Prinsen: 0625586354

 

Kunstkring Kattenbroek bestaat uit een 20-tal leden, van schilders, fotografen, beeldhouwers en keramisten. Hun doel is elkaar te inspireren en ideeën uitwisselen tijdens hun werkbesprekingen. Ook het exposeren van hun werk, individueel of als groep, behoort tot de ambities.

Voor expositie in Artishock is gekozen voor een vijftal schilders omdat Artishock kunstenaars alle ruimte wil geven om te schitteren.

De exposanten stellen zich voor:

Catharine Meijerink
Catharine Catharine Meijerink werkt met aquarel en sinds enkele jaren met acryl. Plezier beleeft zij aan het realiseren van ‘verdikking’ op het doek, door de spatel en gel te gebruiken waardoor er als het ware een 3-d effect ontstaat. Zij zegt over haar werk: “de kern van mijn werk is passie, plezier en experimenteren met het mengen van verf. Ik laat me vooral inspireren door de natuur.

 

Harry Albers
Harry Het werk van Harry Albers kenmerkt zich door gevoel voor kleur en compositie. De aquarellen en pastelwerken zijn over het algemeen verfijnd; zijn olieverfwerk is robuuster. Ook hij werkt graag met het paletmes waarmee hij ‘boetseert’ op het doek. Kern van zijn werk is dat hij probeert de emotie erin tot uitdrukking te brengen. Inspiratie vindt hij o.a. in de natuur, mens, dier, of waar hij toevallig op stuit. Hij speelt graag met allerlei vormen en kleuren. Abstractie en abstraheren heeft zijn voorkeur.

 

Hans Bult
Hans Hans Bult over zijn werk: “het werk dat ik maak is gestoeld op herinneringen, herinneringen aan landschappen en mensen. Ik schilder ze, vervorm ze, scheur ze en maak er nieuwe beelden van. Inspiratiebronnen zijn de oude Verkade albums en schilders die zich met dezelfde onderwerpen bezighouden, Munch, Bonnard, Monet, Giacometti en Zandvliet”.

 

 

  Farnaz Ghasemi
Farnaz Farnaz Ghasemi gebruikt haar land van afkomst vaak als onderwerp in haar werk. Haar eigen gevoelens over Iran spelen daarin een belangrijke rol. Daarbij gebruikt ze foto’s als inspiratiebron.
De techniek die ze gebruikt is Mixed media. Ze gaat graag op onderzoek uit en combineert verschillende technieken en materialen en hoe ze die kan gebruiken om haar werk te versterken. De kunstkring helpt haar met het integreren in de Nederlandse cultuur en maatschappij. Ze vindt het fijn om adviezen te krijgen van mede kunstenaars.

 

Eva Poncet
Eva Eva Poncet schildert vaak abstract of gemengd abstract en realistisch. Dit wisselt ze af met een portret of bloemstilleven. Kleur en textuur spelen een belangrijke rol. Ze laat zich graag inspireren door dagelijkse gebeurtenissen maar ook door wat ze tegenkomt in nieuwsberichten. In haar werk combineert ze technieken zoals Action painting en Onestroke painting. Ze gebruikt ook tekst in haar werk. Ze laat zich graag inspireren en adviseren door de leden van Kunstkring Kattenbroek waar ze zelf ook deel van uitmaakt.


De schilders stemmen overeen in hun waardering voor de Kunstkring: de ontmoeting van gelijkgestemden, je doet er nieuwe inzichten op je groeit erdoor als kunstenaar.

Kijk ook naar: https://www.kunstkring-kattenbroek.nl