Evenementen

  
 VR 13 SEP Wat doet dat boek met mij?
  Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe?
Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door het duo Tintabossa.
 ZAAL OPEN  20:00 uur  
 AANVANG  20:30 uur  Aanmelden via tel. (035) 602 4951
 ENTREE  € 7,50  
 LEDEN  € 6,00 

Wat doet dat boek met mij?

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. In een kernachtige bijdrage beantwoorden de vier lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

  • George Lengkeek las ‘Het ontstaan van de tijd. Mijn reis met Stephen Hawking voorbij de oerknal’ van Thomas Hertog.
  • Brit van Maanen las ‘Spelen met waarden, betalen met gedachten’ van Ronald van Raak.
  • William Faber ‘Alexis de Tocqueville. De democratie in Amerika’. Bloemlezing samengesteld en ingeleid door prof. dr. J.M.M. de Valk.
  • Ben van Vlierden las ‘Alkibiades’ van Ilja Leonard Pfeijffer.

20240813BritvMaanenSalonBrit van Maanen beantwoordt vier vragen over een boek van Ronads van Raak .

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door het duo Tintabossa met Elsa Kal, zang, en Erik Uhlenbusch, gitaar, met Franse chansons.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen.

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 13 september 2024, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) Aanmelden via tel. 06-2415 7431