Wijsbegeerte


Over g
eld en geluk en over ervaringen in de digitale wereld.

Vrijdagavond 8 maart 2024
Aanvang: 20.30
Toegang: € 7,50
Artishockleden: € 6,-

Hugo de VriesWe willen allemaal gelukkig zijn. Maar wat is geluk? En hoe belangrijk is het hebben van meer geld daarbij? Wanneer hebben we genoeg? Is een economie die niet groeit mogelijk? Rob Maas reflecteert in een column op dit thema. Bijna elke week verschijnt er wel een boek over het vijftig jaar oude thema van grenzen aan de groei, maar ons houden aan grenzen lijkt onmogelijk. Als dit zo moeilijk is, welke vragen liggen daar dan onder?

Voor de pauze wordt Hugo de Vries (foto) geïnterviewd. Opgeleid als elektrotechnicus, was hij in zijn werkzame leven altijd daar waar de computer, de digitale wereld, zich ontwikkelde. Waar zijn we aanbeland? Welke ontwikkelingen staan ons nog te wachten? Met hem gaan we in gesprek over kunstmatige intelligentie (AI), ChatGPT, algoritmes, over commercie, kennis en (betrouwbare) informatie en over de angst voor een totale black-out.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door zangeres Marjolein Leene en saxofonist Semmy Prinsen met standards uit het American songboek.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. Aanmelden door te bellen met (035) 602 4951.