Archief Extra Nieuws

Oud-voorzitter én actief Artishock-lid Kees Waagmeester benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Kees WaagmeesterTijdens een feestelijke bijeenkomst vanochtend ontvingen acht Soesters op het gemeentehuis een Koninklijke Onderscheiding. Onder deze acht bevond zich onze eigen Kees Waagmeester. 

Kees ontving deze onderscheiding o.m. voor zijn jarenlange grote inzet voor Artishock, zo lezen we op de website van de gemeente Soest:

 “De heer Waagmeester is een enthousiaste aanpakker, een inspirerend mens. Een groot deel van zijn leven is hij als vrijwilliger actief op diverse terreinen. Hij is in staat om samenhang te brengen, te initiëren met oog voor detail en met vasthoudendheid anderen te stimuleren. Vanaf 2003 tot heden is de heer Waagmeester actief voor de vereniging Artishock. Hij levert zo niet alleen een bijdrage voor de vereniging, maar draagt ook bij aan het gehele culturele klimaat in de gemeente. 

Naast dit werk is de heer Waagmeester vanaf de oprichting betrokken bij Stichting Vrienden Soester Eng. 

Voor deze stichting werkte hij onder andere aan een aantal gewaardeerde publicaties.

Als redacteur en voorzitter van de Banning Vereniging droeg hij bij aan onderzoek naar en discussie over de rol van religie en politiek in de moderne samenleving. 

Vanaf 2011 is de heer Waagmeester ook voorzitter van de stichting Echelon. Deze onafhankelijke stichting maakt onderwijsprojecten en leermiddelen voor levensbeschouwing, communicatie en identiteitsontwikkeling en geeft deze uit. Op buitengewone manier heeft hij zich tot 2018 ingezet in het uitdragen van het gedachtegoed van deze stichting.

Een feestelijk dag voor Kees én voor Artishock want een dergelijke onderscheiding straalt immers ook uit naar alle betrokken organisaties en waarvoor hij zich inzet én de mensen met wie hij dat doet!!