Evenementen

  
VR 1 NOV Gif, spel door Margreet Feenstra en Guus de Ruiter.
  Gif gaat over twee partners die elkaar wel willen vinden maar daartoe niet in staat zijn. Gaat het hen lukken?
ZAAL OPEN 19:45 uur
AANVANG 20:15 uur   Snel kaartjes kopen
ENTREE € 15,00
LEDEN € 13,50

GIF Tien jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. De reden voor hun samenkomst is een brief. Gif gaat over twee partners die elkaar wel willen vinden maar daartoe niet in staat zijn. Gaat het hen lukken?

Lot Vekemans won de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 met deze toneeltekst en sindsdien is het regelmatig en in 21 landen opgevoerd.

Margreet Feenstra (1968) heeft twaalf jaar improvisatietheater gespeeld, is (mede)oprichter van Theatersportgroep Totslot en schreef een boek over improvisatietheater. Ze heeft de jaaropleiding gevolgd aan de Improacademie in Amsterdam en vier jaar Meisner Academie in Den Bosch. Regelmatig organiseert ze theater gerelateerde activiteiten op eigen terrein zoals Theater Toeren Bij De Boeren. Margreet werkt ook als trainings- en assessment acteur.

Guus de Ruiter (1969) geeft lessen en workshops in improvisatietheater en speelt vanaf 2006 bij Theatersportgroep TotsloT in Zeist. Met deze groep treedt hij jaarlijks verschillende keren op, waaronder op het Nederlands Theatersport Toernooi. In het cursusjaar 2022-2023 nam hij deel aan de Advanced Scene and Monologue Study Group van de Meisner Academie in Den Bosch.

In 2023 voerden de acteurs op verschillende podia de korte eenakter Kwelling van Herman Heijermans op. Dat smaakte naar meer, vandaar nu: Gif.

Spel:   Margreet Feenstra en Guus de Ruiter
Regie: Rebekka Roozendaal
Tekst:  Lot Vekemans