Evenementen

VR 3 MEI Theater: VALENTINA
  Een ode aan de (niet-) moeder door Caroline Moezelaar.
ZAAL OPEN 19:45 uur
AANVANG 20:15 uur
ENTREE € 15,00
LEDEN € 13,50
   Snel kaartjes kopen

(Genre: theater, kleinkunst en een vleugje cabaret)

VALENTINA

VALENTINA is een persoonlijke theatersolo.  Het is het levenslied van een niet-moeder, een zoektocht naar de betekenis van het niet-moeder-zijn. Waarom kreeg uitgerekend het meisje met moedertalent geen kind?

Het bestaat dus: geen kinderen hebben, geen moeder zijn, omdat het gewoon zo ging.

De boot missen ...

En wat heeft haar ervan weerhouden via andere wegen een baby te krijgen? Desnoods online zaad bestellen. VALENTINA neemt je mee op reis naar kinderloos-zijn. De voorstelling is een ode aan de (niet-)moeder. En daarmee ook aan onze eigen moeders.

VALENTINA is een voorstelling die raakt, schuurt, reflecteert en tegelijk luchtig is. Met humor en stof tot nadenken. De voorstelling is interessant voor iedereen die ooit uit een moeder is gekropen. Iedereen dus.

Reacties op VALENTINA:

Als vader en grootvader kwam deze voorstelling nogal binnen. De scherpe teksten, de mooie liedjes, maar vooral de opbouw van de voorstelling zorgde ervoor dat ik niet kon ontsnappen aan het indringende thema. Hoewel het thema bekend is, werd het hier op een mooie en authentieke wijze behandeld. De humor is gelaagd en zeker niet hilarisch, maar wel echt. Het is een voorstelling die even moet landen, zo ervaarde het publiek en zeker de mannen dat. Een voorstelling die je gezien wil hebben. Peter Meijer Kleintheater Zwaan.

Een hele mooie en bijzondere voorstelling die me heeft geraakt. Het komt dichtbij en is herkenbaar. Ik mocht met je mee, maar hoefde niet met je mee. Er waren onverwachte wendingen in sfeer, ernst en lichtheid, fijn afgewisseld. Je gevoel voor humor is lekker en goed geplaatst.

Bijzonder ook om de voorstelling samen met mijn moeder te zien. Het is ook een ode aan het moederschap, gezien hoe je dat beschrijft. Er gebeurde zoveel moois. Het Spoken Word stuk was fantastisch; de muzikaliteit, mooie tekst, prachtig gefraseerd, dynamisch. Heel sterk.  Jeannette Huizinga Zangeres en docent

Genre: theater, kleinkunst en een vleugje cabaret

Idee, tekst en spel - Caroline Moezelaar
Regie - Mechtild Prins
Sound design - Hans Bruggeman 

Foto Sam Bult