Voorstellingen

  

 ZO 19 Mei

Viento Sur
  Een muzikale poëtische reis geheel verzorgd door het trio Viento Sur.

 ZAAL OPEN  14:30 uur  
 AANVANG  15:00 uur    
 ENTREE  € 12,50  
 LEDEN  € 10,00 

Viento Sur

De natuur ontluikt en vraagt om er op uit te gaan. Voldoende prikkels om een boeiende reis te ondernemen. Maar dan wel zonder die natuur daarmee te belasten; met een muzikale poëtische reis! Geheel verzorgd door het trio Viento Sur, we laten ons meevoeren door de Zuidenwind.

Want Viento Sur leidt ons door de geschiedenis van de Latijns-Amerikaanse muziek en haar wortels. Beginnend met een reis door de tijd en de bijzondere kenmerken van de Argentijnse tango. Vanaf het ontstaan aan het einde van de 19e eeuw aan de oevers van de Río de la Plata in de havensteden Buenos Aires (Argentina) en Montevideo (Uruguay) tot de unieke mix van muziek en dans die typisch is voor de stad Buenos Aires. Van de eerste tango’s van Carlos Gardel en Aníbal Troilo tot de moderne en revolutionaire tango’s van Astor Piazzolla.

Daarna maken we kennis met een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, een trip door meer dan 10 Latijns-Amerikaanse landen. We kunnen luisteren naar Boleros, Bossa Nova, Tonadas, Joropos, Son, Chamamé, Zambas, etc. En zo landen we weer zachtjes op basis Artishock om samen met de charmante reisleiders onze reiservaringen uit te wisselen.

Andrés Banquiero - gitaar
Simone Coccato - guitaar/zang
Fidel Garcia Cortéz - zang