PodiumPlus

O'Dreams - Ierse songs en verhalen

Zondag 15 mei 2022, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)

Liefhebbers van Ierland en/of Ierse muziek, OPGELET!

ODreamsKomt Dublin naar Artishock? Slechts een beetje. Maar niet getreurd want de koffers van de mannen van O’Dreams zijn goed gevuld met Ierse impressies! Zij zijn net terug van een bijzondere reis naar Dublin waar het Iers/Nederlandse trio inspiratie heeft opgedaan voor een compleet nieuwe voorstelling. Deze brengen zij na de zomer in meer dan twintig theaters in Nederland. Ook al is de Ierse muziek historisch diep geworteld toch vraagt een levendige weergave ervan periodiek om nieuwe input.

Voor ons is O’Dreams bepaald geen onbekende. In november 2009 stonden zij voor het eerst bij ons voor een volle zaal. Daarna hebben we nog een paar keer van hun optreden mogen genieten. Wat zij brengen? Allereerst fantastische muziek, deze mannen switchen moeiteloos van prachtige folkballads naar heerlijke pubsongs en hier en daar een Ierse pophit. Maar er is meer, ze wisselen dat af met boeiende, soms hilarische dialogen oftewel het zijn ook sfeer makers. Persoonlijk ben ik getuige geweest van hun optreden elders in een grote zaal. Ook daar dezelfde kwaliteit, laat ik daar duidelijk over zijn. Maar het intieme contact met een betrokken publiek zoals bij ons heb ik daar gemist. Daarom ben ik blij dat we niet van hun speellijst zijn verdwenen, want ook al zijn we een klein theater hierin ligt onze kracht!

Ik zou haast zeggen waar anders dan In Artishock krijgt ons publiek alvast een voorproefje van hun nieuwe voorstelling. Met enkele nieuwe songs en hier en daar een anekdote over hun nieuwste avonturen.

Wie O’DREAMS eerder op het podium van Artishock heeft gezien en gehoord, weet: Het wordt dus een uiterst muzikale middag die liefhebbers van Ierland, Ierse muziek en fenomenale verhalen, absoluut niet mogen missen. En wij, de werkgroep PodiumPlus, gaan onze uiterste best doen om Artishock te laten stralen met gastvrije Ierse sferen. Wij gaan een Plus geven aan deze middag zodat toch een beetje Dublin naar Artishock komt.

O’DREAMS:

Danny Guinan - zang, gitaar
John Flierman - zang, gitaar, bouzouki, bodhran
Ed Veltrop       - zang, accordeon, piano, toetsen

Uw bijdrage : € 12, - / € 10, - voor leden + een flinke dosis enthousiaste gezelligheid.