Jazz

Jazzconcert EFRAÏM TRUJILLO 4, 'Slow Your Roll'

Aanvang Zaterdag, 19 februari, 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-

 

2202Slow your Roll album coverSamen met zijn 'Ploctones'-maatje Jeroen Vierdag, supertalenten Sjoerd van Eijck (Mudita) en Dirk de Nijs (De Raad van Toezicht), brengt Edison winnaar Efraïm Trujillo een hommage aan zijn favoriete (tenor)-saxofonisten.

Twaalf nieuwe & originele stukken in de stijl van Shorter, Coltrane, Henderson laten tevens de veelzijdigheid van de tenorsaxofoon horen.
Via de Soundcloud link kan je de vrolijke title track 'Slow your Roll' in de typerende Calypso stijl van Sonny Rollins horen.
https://soundcloud.com/efraim-trujillo/slow-your-roll

Waar kennen we de tenorsaxonist Efraïm Trujillo van? Van zijn gepeperde bijdragen aan de muziek van de Ploctones, de band met gitarist Anton Goudsmit, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink. Muzikale ophef en vertier verzekerd! Al een aardig tijdje terug leverde Trujillo een bijdrage aan een eerbetoon aan de Surinaamse tenorsaxofonist Kid Dynamite in de Stadsschouwburg in Amsterdam.
De laatste keer dat we bij Artishock van hem konden genieten was bij het concert van The Preacher Men in september 2019. De recensie spreekt van een “Formidabele muzikale donderpreek van The Preacher Men"! Een band die naar de publieksprijs leek te solliciteren en die een intense ode aan de blues en gospel bracht. Ook voor die band componeerde de tenorsaxofonist de stukken. “De hoogmis van de blues is aanstekelijk opgediend door de misdienaren van The Preacher Men", aldus de recensie van toen. We horen Trujillo dus regelmatig in bands met een turbulente sound die met de overdrive wel raad weten.
2202EfraimNu is de band Efraïm Trujillo 4 geformeerd waarin bassist Jeroen Vierdag van de Ploctones en drummer Dirk de Nijs van De Raad van Toezicht muzikale medestanders zijn. Pianist Sjoerd van Eijck completeert het viertal. Hij is bekend van een trio met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits die hun heil zoeken in verstilde fjordenjazz. De muziek van dit viertal zal minder verstild zijn. Trujillo schreef twaalf nieuwe en originele stukken in de stijl van Wayne Shorter, John Coltrane en Joe Henderson, allen grootheden op de tenorsaxofoon. "Slow your roll” is een compositie in de typische calypsostijl van Sonny Rollins, ook al zo'n legendarische tenorsaxofonist! Luister op youtube naar Black Nile, een compositie van Wayne Shorter, uitgevoerd door de bende van vier van Trujillo en je weet waartoe de muzikanten uit dit selecte gezelschap in staat zijn. Trujillo en Van Eijck in de schijnwerpers! Laten we hopen dat de stilte van het noodgedwongen muzikaal reces door corona op eminente wijze verbroken zal worden door Efraïm Trujillo en zijn trawanten. 

Bezetting: Efraïm Trujillo - tenorsax; Sjoerd van Eijck - toetsen; Jeroen Vierdag - bas; Dirk de Nijs - drums.

 

Naar kaarten reserveren