Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

Zaterdag 24 september, Big Ritch And The Blacksmith Company

Deze band is gevormd rond de blueszanger en mondharmonica speler Richard van den Elzen bekend van o.a. The Generators

16 09 BigRitch

Na jarenlang met the Generators door het hele land gespeeld te hebben weet Big Ritch precies wat hij wil, toch kiest Big Ritch er niet voor om zijn muzikanten uit de blueswereld te werven, maar kiest hij ervoor om ze in en om Someren te zoeken.

Als eerste klopt Big Ritch aan bij zijn oude buurjongen en contrabassist Paul Kolenberg, die zijn sporen vooral in the rock&roll verdiend heeft.

Na kort overleg tussen deze twee bandleden werd besloten geluidsman en versterkerdokter Guus Hendriks uit Meijel te benaderen om het gitaarspel voor zijn rekening te nemen.

Na een periode met zijn drieën gerepeteerd te hebben liepen ze begin 2014 drummer en slagwerkdocent Johan van Lanen tegen het lijf en had Big Ritch zijn gedroomde begeleidingsband compleet.

Deze begeleidingsband werd omgedoopt tot The Blacksmith Company, aangezien de band elkaar treft in de smederij van Kolenberg.

De band zoekt zijn heil in de 50’s & 60’s style Blues en spelen nummers van onder andere Freddie King en Little Charlie & the Nightcats en natuurlijk ook eigen werk.

De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company  staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent.  Stilstaan is geen optie, “you got to move!” Just Blues!

Meer info, muziek demo's en video's zijn te vinden op hun website.

www.bigritch.nl