Archief

De Old Bones band 

Zaterdag 27 januari 2024, 20.30 (Toegang € 12,- / leden € 10,-)

 

Optreden De Old Bones band in Artishock:
OldBones

 

2022 03 26OldBonesBluesbandLR(Archief 2022)


Na optredens in het hele land op oldtimer en vintage dagen, bluesfestivals en bluesclubs voelt een optreden bij Artishock als een thuiswedstrijd. Met een deels nieuwe bezetting spelen zij herkenbare blues, soul en funky covers en gerelateerde nummers met een bleusy insteek en is dit optreden een mooie gelegenheid om het nieuwe elan in deze band aan den lijve te ervaren.

2023 01 27 OldBonesMix(Cor en de nieuwe bandleden)


Naast de muzikanten komen ook de twee zangeressen vanuit Zuid-Holland onze kant op ter versterking.
De zangeressen Carolien Bosman en Sonja Koninga zijn een heerlijke aanvulling op deze band.

Old Bones bestaat inmiddels 5 jaar en is een band met zes ervaren musici met een hoge ambitie. Sinds hun eerste try-out in februari 2018 zijn ze door hard werken één van de betere bluesbands van Nederland geworden. Het vernieuwde repertoire bestaat eigen nummers, en covers van blues grootheden als Buddy Guy, Eric Clapton, Joe Bonamassa, B.B. King, Coco Montoya, King of the Wolrd, Sweet de Buster, en zo kunnen we er nog wel een paar noemen die voorkomen in hun repertoire. Naast blues spelen ze tegenwoordig ook meer soul en funky nummers.

Cor Bruinsma is leadgitarist en tevens zanger. De oplettende luisteraar herkent Cor want hij verzorgde al veel optredens in het hele land met verschillende bands, waaronder Chataqua en Direct Inject en ook af en toe in Artishock. Zijn liefde voor gitaarspelen startte al op zijn 11e jaar. Niet zo gek dat hij inmiddels ook een groot gitaar en versterker bezitter is. Zijn hobby is ook zijn werk geworden als gitaardocent op scholen en in zijn eigen lespraktijk.

Fried Holtkamp is de nieuwe bassist. Speelt bas sinds zijn 15e en een grote box aan ervaring in o.a. Top40 coverbands, Ramshackle en Mordants. Sinds enige tijd is hij op pad met de Old Bones met de ambitie om de podia te gaan veroveren.

Jan Herbert voegt heerlijke Hammond en Keyboard sounds toe. Jan maakt muziek vanaf zijn prille jeugd. Hij heeft jaren lang bij muziekhandel `Staffhorst in Utrecht gewerkt en gaf demo's voor Yamaha Keybords en Orgels. Een muzikant met een brok aan ervaring in verschillende bands en nij is sinds kort aan de The Old Bones toegevoegd.

Nils Groener is achter zijn drumstel de Benjamin van de band. Hij versterkt sinds 2023 de OLD BONES met zijn strakke ritme en grooves, van jazz, blues naar pop, het maakt hem niet uit, hij speelt het. Nils kun je tegenkomen bij Popschool Apeldoorn als muziekdocent.

Old Bones prijst zich gelukkig met hun 2 zangeressen, zowel als backing vocals als lead vocals frontvrouwen.
Carolien Boschman en Sonja Koninga vullen de muzikanten en zanger Cor fantastisch aan met hun zang. Of het nu een meer soulfull moet zijn of lekker bluesy moet klinken. De dames zingen alle stijlen en dat past goed bij de Old Bones.

2024 01 27 Old Bones band

Zaterdag 27 januari kun je weer genieten van Old Bones bij Artishock.

In het voorprogramma staat Joris de Roode.
Een lokale jonge bluesgitarist met ambitie. Hij zal de vroege bezoekers het eerste halfuur overrompelen met zijn muziekkeuze en daarop meespelend met bluesriffs. Een lekkere opwarmer dus.

Joris de Roode
(Joris de Roode)

Reserveer de datum dus alvast in je agenda.
Toegangskaarten zijn via de knop bovenin eenvoudig te reserveren.

Planning:
20:00 deur open
20:30 Joris de Roode
21:00 Old Bones