Blues / Pop

Zaterdag 29 september; Sugar Mama Bluesband returns en opent het nieuwe seizoen.

2018 09 Sugar Mama 06 small 2018 09 Sugar Mama 01 small 2018 09 Sugar Mama 06 small

(Copyright www.Bluesbreeker.nl )

Sonny Boy Williamson schreef ooit het nummer ‘Sugar Mama’ waaraan de band van de maand mei hun naam ontleent. Sugar Mama bluesband brengt de blues met een "drive" recht uit het hart. Denk hierbij aan bluescovers van Howlin' Wolf, Bo Diddley, George Thorogood en John Lee Hooker die met verve gespeeld worden door dit bluestrio. De band bewerkt ook graag akoestische nummers, zonder hierbij het origineel uit het oog te verliezen. Sugar Mama is te vinden op festivals en in clubs, van Terschelling tot Maastricht, en was al eens support-act voor Rory Gallagher en Dr. Feelgood. Diverse uitstapjes van Bas, Marcel en Kris naar het buitenland geven de band een internationaal tintje. Naast versterkte optredens verzorgen ze ook regelmatig akoestische sets. Mogelijk gaan we nog zo’n akoestische set horen tijdens hun optreden bij Artishock.

Een Sugar Mama optreden kenmerkt zich door een strakke bas en drum ritmesectie, gedreven (slide)gitaarwerk en geïnspireerd mondharmonicaspel. Hiermee weet het altijd energiek spelende Suger Mama de aandacht van de bezoekers te trekken en de aanwezigen aan zich te binden. Zaterdag 29 september kun je vanaf 21:00 weer genieten van heerlijke rauwe blues van de bovenste plank van één van Nederlands langst bestaande bluesbands Sugar Mama.

www.sugarmama.nl

 

Ook dit seizoen gaan we weer op zoek naar leuke voorprogramma's.
Deze starten om 20:30 en spelen een half uurtje tot drie kwartier en kun je genietend van een bakkie koffie of je eerste drankje alvast opwarmen voor het hoofdprogramma.