Programma
  

Wij gedenken Maartje Postma, 18 juli 1977 – 25 maart 2024

  Maartje bij de MiniBios, in het midden, in de pyjama met rozen.

Maartje ontmoette ik zo’n tien jaar geleden. Bij Artishock waren we – een opa en twee oma’s – de kinderfilm gestart. Natuurlijk misten wij wel wat aansluiting met onze zeer jonge doelgroep. Totdat Maartje een kinderfilm bezocht met haar twee kinderen. Al snel nam ze samen met Susie en andere ouders onze taken over. Ze kozen meteen voor een veel leukere aanpak, onder de naam MiniBios. En dat zijn ze al die jaren blijven doen.
Eenmaal actief bij Artishock raakte ze betrokken bij de oprichting van de Dance-In, ouders van jonge kinderen wilden ook wel eens los. Natuurlijk moest ook de Dance-In worden aangekleed en feestelijk worden aangepakt met allerlei thema’s. Maartje had een fantastisch aanjagend vermogen. Waar Maartje was, was het gezellig en vrolijk. Ze was een zeer betrokken ambassadrice van onze vereniging. Waar ze mensen kon enthousiasmeren - en waar ze kon helpen - deed ze dat.
We gaan onze stralende Maartje, aan wie we zoveel te danken hebben en van wie we zo genoten hebben, ontzettend missen.
We wensen haar man, kinderen, ouders en familie en vrienden heel veel sterkte.

Mede namens het bestuur van Artishock,
Jozé Rutten

 

Maartje en de MiniBios
Het is weer vrijdagmiddag. We kijken uit naar het maandelijkse feestje van de MiniBios bij Artishock. Einde werkweek en dan volop plezier maken met 60 kinderen (volle bak!) in de filmzaal. Even weg uit de andere wereld en een mooie start van het weekend. Onze kinderen zijn de MiniBios bijna allemaal al ontgroeid, maar voor ons is het nog veel te leuk om te stoppen, dus door!
Maartje had altijd al haar favorietenlijstje klaar. Inspiratie genoeg! Gewoon filmdraaien was er niet bij. “Dan gaan we verkleden en bouwen we de soos om voor het thema!” Als Buurman&Buurman, in berenpak, hotdogpak, heksenjurk, pyjama: het kon niet gek genoeg! Wat kon ze daarvan genieten. Heerlijk! Wat een vrolijkheid, passie, warmte en enthousiasme naar de kinderen. Heerlijk! Iedereen mocht van haar lach en aandacht genieten! Maar ook het soms ongeorganiseerde. “Oh is de midwinterbijeenkomst vrijdag al” en ik herinner mij de reminders voor het halen van chips en limo. Oók typisch Maartje. Heerlijk!  
We hebben samen zulke leuke momenten meegemaakt. Haar warmte en enthousiasme naar alle kinderen voeren nu de boventoon in onze gedachten. We weten het zeker, we gaan ons best doen daarvan iets door te geven aan de kinderen die blijven komen……Ze is er voor altijd bij!  

Ben, Kay, Martijn en Susie.