Programma

 Jazzconcert 'ZINDER'

zaterdag 15 juni, 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-

Snel kaartjes kopen

Jazz trompettist Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land met haar soulvolle en energieke spel. Naast haar uitvoerende talenten zet zij zich tevens neer als veelbelovend componist en arrangeur. Haar composities schrijft zij zowel voor kleine als grote bezettingen en zitten vol avontuurlijke wendingen en kleurrijke harmonieën. Suzan speelt in de vaste bezetting van o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Peter Beets New Jazz Orchestra, Zack Lober’s ‘NO FILLER’, en heeft haar eigen projecten het ‘Suzan Veneman Sextet’ en nieuw ensemble ‘Zinder’.

Suzan Veneman‘Zinder’ is het ensemble dat zij heeft opgericht naar aanleiding van een uitnodiging van componist en trompettist Dave Douglas om nieuwe muziek te schrijven voor zijn ‘Festival of New Trumpet Music’ in 2021. Vervolgens heeft zij met deze opname de compositie-opdracht voor ‘Week van de Jazz’ (vanuit het VNJJ) gekregen, wat leidde tot de premiere van nieuwe muziek in de Doelen in Rotterdam in 2022.

Het woord ‘Zinder’ staat voor: zinderend, levendig, vurig, sensationeel en in het moment zijn. Iets wat volgens Suzan heel goed past bij het karakter en de beleving van het luisteren naar de trompet. Haar idee was om in dit ensemble het dynamische samenspel van 4 trompetten te combineren met de vrijheid van een chord-less trio, door bas en drums toe te voegen. Binnen deze bezetting maakt zij op speelse manier gebruik van de verschillende rollen die de trompet aanneemt binnen het jazz idioom, in bigband-achtige tutti’s, verstilde melodieën, vrije improvisatie en warme samenklanken. De composities zijn in de eerste plaats geschreven voor de musici van het ensemble, waarin Veneman feilloos invoelt op de individuele karakters en muzikale expressie. Elk stuk is als een filmisch tafereel, dat Veneman op een slimme en charmante manier met klank in beeld brengt. 

https://www.suzanvenemanmusic.com/about/

Bezetting Zinder:
Suzan Veneman – trumpet & flugelhorn, compositions
Alvaro Artime Jimenez - trumpet & flugelhorn
Gidon Nunez Vas - trumpet & flugelhorn
Kurt Weiss - trumpet & flugelhorn
Tijs Klaassen – double bass
Wouter Kühne – drum set