Programma

Zaterdag 3 juni, 20.30 uur: JazzClub met The HILVERSUM CONNECTION, gratis entree.

Reünie van muzikanten van het Hilversums Conservatorium


Met 'The Hilversum Connection' viert deze groep musici dat ze 30 jaar geleden met hun studie begonnen aan het befaamde Hilversums Conservatorium. Met zoveel jaren muzikale bagage gaat dit ABSOLUUT een memorabele avond worden!

Bezetting: Mikós Fürst, Pieter Slijkoord, Torsten Thomas, Job Helmers - saxofoons; Örjan Graafmans - piano; Kai von Rosenberg - gitaar; Rico de Jeer - bas; Ole Seimetz - drums en wie weet komt er nog wel iemand van deze beruchte laatste 'Hilversum-lichting'.

 

Het Hilversums Conservatorium was een muziekvakopleiding gevestigd in Hilversum. Het was gevestigd in diverse gebouwen in Hilversum, met als hoofdgebouw de voormalige school van architect Dudok aan de Snelliuslaan. De school had circa 500 tot 600 leerlingen (waaronder veel buitenlanders) waarvan circa 70% in de lichte muziek les had. Het instituut introduceerde de "Master Degree for Jazzperformance" onder accreditatie van de University of Miami (Florida). Met die opleiding vonden ook uitwisselingen van studenten en docenten plaats.

Dit instituut bestond tot 1994 als zelfstandige hbo-opleiding voor docerend en uitvoerend musicus, en werd vooral bekend vanwege de afdeling jazz/lichte muziek, waar vele nu bekende musici afstudeerden. In 1994 fuseerde de school met het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en nadat de fusie in 1998 was afgerond ging het geheel verder als Conservatorium van Amsterdam.