Wijsbegeerte

Wim de Kam en Kees

 

Aaldijk in de Salon

 

van de wijsbegeerte

 

Op vrijdagavond 13 november 2009 wordt om 20.30 uur in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. Er zijn gesprekken met Wim de Kam over politiek en Kees Aaldijk over de transpersoonlijke werkelijkheid. Tamara van Esch uit Baarn zingt eigen liedjes in de muzikale intermezzo’s.

 

‘Wat moet ik aan met de politiek?’ is de vraag die Mateo Alvarez voor de pauze voorlegt aan Wim de Kam. Alvarez ziet een toneelstuk waar Ego's de hoofdrol spelen en vraagt zich af of politiek de belangen van de burger nog wel dient. Hoe verhouden democratie en de roep om duidelijk politiek leiderschap zich tot elkaar? Kun je in een democratie tot oplossingen komen waarin iedereen zich herkent? Hoe transparant kan politiek eigenlijk zijn?

 

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Tamara van Esch uit Baarn die een aantal van haar zelfgeschreven liedjes zingt, waarbij ze zichzelf begeleidt op de gitaar. Liedjes over gewone dingen die voor haar soms heel bijzonder zijn. Zo bijzonder dat ze er in een liedje over mijmert en filosofeert.

 

Wie is Kees Aaldijk? Wat drijft hem? Aan de hand van het interview door Dirk de Wit maken we kennis met de Soester Kees Aaldijk, die samen met zijn vrouw Marijke een boek schreef over transpersoonlijke psychologie: "Vensters op een transpersoonlijke werkelijkheid". In dit boek gaat hij op zoek naar een waarheid die verder reikt dan de rationele logica, naar een wereldbeeld dat niet begrensd wordt door de beperkingen van het denken, maar ook ruimte biedt aan mystieke en religieuze ervaringen.

aaldijk

Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Kees en Marijke waarin deze benadering verder wordt uitgewerkt voor de psychologische en psychiatrische praktijk.

 

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Dirk de Wit (035) 601 0411 (inspreken kan ook).

 

Salon van de wijsbegeerte, Vrijdag 13 november 2009, 20.30 uur. Organisatie werkgroep PodiumPlus. Entree € 6,50 en € 5,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 1,50. Aanmelden: (035) 601 0411