De werkgroepen

Artishock heeft alle activiteiten ondergebracht in een aantal werkgroepen:

Naam Omschrijving
Blues / Pop
Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Artishock een Bluesnight met een heerlijk live concert van een kwalitatief hoogstaande nationale of internationale bluesband. De vele bezoekers kunnen dan in een ongedwongen sfeer genieten van en dansen op blues gerelateerde live muziek.
Galerij In de grote zaal richt de werkgroep Galerij maandelijks een tentoonstelling van beeldende kunst in. Het aanbod is gevarieerd, zowel in disciplines (tekeningen, schilderijen, gemengde technieken, foto’s, enz.) als in exposanten. De opening (op de eerste zaterdagavond van de maand) wordt altijd gecombineerd met live jazz. De exposities duren in de regel tot halverwege de voorlaatste week van de maand.
Filmhuis Soest heeft geen bioscoop maar wel een filmhuis met 60 stoelen en een gezellige bar, waar het goed toeven is. Het filmhuis beschikt ovger professionele digitale apparatuur. Er wordt iedere maandag- en woensdagavond + de laatste zondagavond van de maand gedraaid. Buiten de typische filmhuisfilms wordt incidentieel gekozen voor films die in het commerciële circuit een succes zijn, films met een verhaal, een boodschap en een sfeer die je bijblijft.
Jazz Artishock heeft zich ontwikkeld tot een erkend en befaamd podium in het landelijke jazzcircuit, waar de beste Nederlandse formaties met plezier komen spelen. Zo kunnen maandelijks zo'n 80 bezoekers genieten van een concert in de juiste ambiance en een goed verzorgd geluid. De keuze van de uitvoerenden wisselt dermate dat iedereen aan zijn trekken kan komen. Tevens is er een JazzClub (gratis) bij de opening van de maandelijkse expositie en zijn er jazzsessies voor amateurmusici tegen een kleine bijdrage.
PodiumPlus Het publiek van PodiumPlus wordt door de artiesten die optreden omschreven als prettig, respectvol luisterend en ontvankelijk voor een grote diversiteit. De artiesten beleven duidelijk plezier aan de uitvoeringen in Artishock. De programmering varieert: cabaret/muziektheater; luistermuziek; wereldmuziek; debutanten en jong talent. Het aanbod, de ambiance en de gastvrijheid staan garant voor een aantrekkelijke middag of avond.
Dance-In Eens in de paar maanden organiseert Dance-In discoavonden voor de leeftijdsgroep 35 plus tot 58-minnend. Dansen als vanouds, een drankje aan de bar, en altijd een bijzondere, originele ontvangst. Maak ’t mee!
Wijsbegeerte In de salon wordt een aantal keren per jaar op vrijdagavond gefilosofeerd in een sfeer van betrokkenheid, kritiek en debat. Uitgangspunt is niet het vinden van dé waarheid of het oplossen van problemen maar het zoeken naar wijsheid, met filosofische verwondering als uitgangspunt. De opzet is die van een magazine: gevarieerd naar vorm en inhoud, met muzikale intermezzo’s en keuzes uit elementen als o.a. een actuele of oude tekst; een column; iemands mens- en wereldbeschouwing; een portret van een filosoof; een al dan niet ‘socratisch’ gesprek. De salon is alleen toegankelijk na aanmelding.

De onderstaande twee activiteiten zijn alleen toegankelijk voor leden:

Eetcafé Elke tweede zaterdag van de maand 's kunnen leden 's avonds gezamenlijk dineren in onze gezellige sociëteit. Onder het motto 'Leden koken voor leden' worden er buitengewoon smakelijke gerechten samengesteld. Wat is er gezelliger dan ongedwongen met elkaar lekker eten? Tijdige opgave is zeer aan te bevelen, want per avond kunnen maximaal 25 gasten worden toegelaten! Aanmelden voor het eetcafé kan vanaf de eerste zaterdag van de maand, 10:00 uur.
Tekenclub Elke dinsdagavond tekenen leden van de vereniging naar model. Er wordt gewerkt met alle materialen en technieken, zoals acrylverf, krijt, potlood, aquarelverf en inkt. De deelnemers maken portret- en figuurstudies. Er wordt geen les gegeven. Wat betreft de modellen wordt gestreefd naar afwisseling in leeftijd, geslacht, gekleed/ongekleed, enz. De kosten blijven beperkt. In de soos wordt regelmatig werk van leden van de tekenclub vertoond en éénmaal per jaar wordt er geexposeerd in de grote zaal.