Jazz

Zaterdag 18 november, 21.00 uur.  

Saxofonist Simon Rigter, die eerder met zijn band “Bop 2B” in Artishock optrad, valt te herleiden tot de biotoop van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zeker en vast het altaar staat van de bebopmuziek in Nederland.

 1711SimonRigterfotoR.v.Ewijk

Zaterdag 2 december, 20.30 uur. In het teken van de Amerikaanse trompettist Donald Clayborn "Don" Sleet (1938 – 1986); de man met een groot talent maar met een korte carrière.  

Zaterdag 9 december, 21.00 uur. "De synergie van Erkers saxofoontrio is van een bijzonder gehalte; wanneer het piekt wordt de jazz in haar puurste vorm getoond" (Erno Elzinga, Jazzenzo).  1712MeteErker

Zondag 10 december, aanvang 14.30 uur. Iedere goeie muzikant, met goede instrumentbeheersing en combo-ervaring, is welkom mee te spelen en belangstellend publiek moet zó binnen kunnen lopen.  1611JamsessieAntoinette

Vrijdag 15 december, 20.30 uur. Sessie voor jazzamateurs met beheersing van noodzakelijke basisvaardigheden. Sessieleider is Ian Boelens, een ervaren muzikant en leraar gitaar en bas. Het repertoire bestaat uit bekende jazzstandards. Alle instrumenten zijn welkom, inclusief zang. Eerste keer meedoen is gratis. Het is een jazzsessie met instructie en uitleg; geen workshop maar een sessie met begeleiding.