Archief

Wat doet dat boek met mij?

Vrijdagavond 10 september 2021, 20.30 uur.

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet.

Fred Nijdam las ‘Moeder natuur, de plaats van de mens in de kosmos’ van Th.C.W. Oudemans.
Kees Waagmeester las ‘Dr. Joseph Goebbels’ van Viktor Reimann.
Hetty van Zanen las ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’ van Maarten Boudry.
Wim de Kam las ‘De zaak Hogerhuis. Eene gerechtelijke misdaad’ van Hans Sleurink en Johan Frieswijk.

In een kernachtige bijdrage beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

20210910 Rosemary Lengton 640x480De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Rosemary Lengton 
die levensliederen zingt en zichzelf daarbij begeleidt op de gitaar.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen.
Deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een QR-code, wel bewaren ze afstand van elkaar (1,5 meter coronaregime) wat betekent dat er een maximum geldt voor het aantal deelnemers. Daarom is aanmelden verplicht door te bellen met (035) 602 4951.

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 10 september 2021, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden verplicht via tel. (035) 602 4951, betalen svp. met de pin.