Archief

Salon van de wijsbegeerte: Nieuwe verhalen?

Op vrijdagavond 8 november 2019 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. De vraag van die avond is: hebben we nieuwe (grote) verhalen nodig?

Om ons bestaan te begrijpen en zin te geven, hebben we verhalen nodig. Een gemeenschappelijk perspectief, een verhaal waar we mee leven en naar toe leven. Individueel en als samenleving. Hebben we die verhalen nog en welke zijn dat? Is er behoefte aan nieuwe verhalen en hoe zouden die moeten luiden? Of hebben we helemaal geen verhalen nodig om te kunnen samenleven?

20191108HonkoopSalon
Jacques Honkoop: ‘Geloven in een hogere macht kan gevaarlijk zijn’.

Voor de pauze interviewt Kees Waagmeester vrijdenker Jacques Honkoop. De Soester Honkoop is bestuurslid van de vrijdenkersvereniging. Hoe en waarom wordt iemand vrijdenker? Vrijdenkers willen de werkelijkheid onderzoeken ‘door middel van rationeel denken, dus zonder dogmatische of ideologische vooroordelen.’ Is dat mogelijk? Wordt rationeel denken hier niet tot dogma verheven? Is het mogelijk kinderen op te voeden zonder waardensysteem?

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Lisa Kurstjens op harp.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 8 november 2019, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.