Archief

Op vrijdagavond 13 september 2019 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. De vraag van die avond is: wat doet dat boek met mij?

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet.

Meike van der Linde las ‘Arthur, koning voor eens en altijd’ van T.S. White.
Will Rutten las ‘Ze kwam uit Marioepol’ van Natascha Wodin.
Rosalie Smit las ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer.
Ad Smits las 'Nachttrein naar Lissabon' van Pascal Mercier,

20190913Will Rutten
Will Rutten: nadenken over onderdrukking en vrijheid

In een kernachtige bijdrage beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door The Queenies: Liz van de Schepop en Herma Hulst (piano, zang) brengen ons muzikale verrassingen.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 13 september 2019, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.