Archief

Salon van de wijsbegeerte over identiteit

Vrijdagavond 10 mei 2019 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. Belangrijk gespreksonderwerp is het ons gevecht met onze identiteit.

Fascinatie voor ‘identiteit’ lijkt een kenmerk van onze tijd. Of is dat altijd zo geweest? Waar komt deze intense belangstelling voor zowel de individuele als de groepsidentiteit vandaan? Vraag je eens af: hoe zou ik mijn identiteit omschrijven? Kun je een identiteit kiezen of kun je een jou toegedichte identiteit ontlopen? Maar ook: wat is identiteit en wat leveren de discussies erover ons op? Is het sterk beklemtonen van identiteit oorzaak van spanningen in onze samenleving? Met een nabeschouwing van Wim de Kam en Mieke Wennekes.

20190510DietHuijgenSalon

Fotobijschrift: Diet Huijgen vertelt over haar drijfveren.

Voor de pauze interviewt Kees Waagmeester Diet Huijgen over haar achtergrond en drijfveren. Zij was oa. hoofdverpleegkundige in het vroegere ziekenhuis Zonnegloren en studeerde op latere leeftijd Cultuurwetenschappen. Hoe kijkt zij terug op haar actieve leven, bijvoorbeeld in diverse maatschappelijke organisaties? (in Soest de oprichting van de Kinderboerderij). Waar verdiept Diet zich in en wat houdt haar bezig?

De muzikale intermezzo’s worden gezongen door enkele vaste deelnemers aan de Salon die eveneens lid zijn van het Nieuw Klein Soester Koor.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. Aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 10 mei 2019, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.