Archief

In de Salon: Wat doet het boek met mij?

Op vrijdagavond 14 september 2018 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. De vraag van die avond is: wat doet dat boek met mij?

Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet.

Hein Jaanus las ‘Die Philosophie’ uit 1911 van Hans Vaihinger.
Magdalena de Coninck las ‘Reflecties, 25 kunstwerken 24 filosofen’ van Onno Zijlstra en Wendy Janssen.
Elisabeth Luiten las ‘De Vrijheid van de Grens’ van Paul Scheffer.
Mieke Wennekes las ‘Dicht bij het einde, terug naar het begin’ van Irvin Yalom.

20180914ELuitenSalon

Elisabeth Luiten: Wat is een grens eigenlijk?

In een kernachtige bijdrage beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door de jonge muzikanten Philip Kurstjens die op gitaar zangeres Merel begeleidt.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 14 september 2018, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.