Archief

Salon van de wijsbegeerte over actuele vragen

Vrijdagavond 10 maart 2017 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden met als belangrijkste gespreksonderwerp de tijd waarin we leven.

Wie is Ank van den Berg? Kees Waagmeester interviewt Ank van den Berg over haar levensloop en levensbeschouwing met vragen die we onszelf als we ouder worden wel vaker stellen: Uit welk nest kom ik? Hoe heeft dat mijn leven beïnvloed? Wat hebben de activiteiten die ik in mijn leven ondernam, zoals studies en werkkring, me gebracht? Ben ik veranderd en hoe? Wat gebeurt er met me als vragen rond de ouderdom persoonlijk relevant worden? Ank noemt zichzelf ‘humanist’. Wat betekent dat voor haar?

20170310AnkvandenBerg

Ank van den Berg: What makes me run?

Na de pauze gaan we met elkaar in gesprek over vragen in de actualiteit met als doel meer inzicht te krijgen in de tijd waarin we leven. Salondeelnemers vertellen wat hun het meest bezighoudt als ze naar de ontwikkelingen in de wereld en in ons land kijken. Hoe duiden we die ontwikkelingen? Hoe gaan we er mee om? In wat voor wereld leven we eigenlijk? Is het bijzonder wat we meemaken? Hoe verhouden wij ons tot onze tijd? Kunnen we leren van eerdere ervaringen?

Boukje Abbink verzorgt de muzikale intermezzo’s met liederen en liedjes uit verschillende tijden en windrichtingen. Ze wordt op de piano begeleid door Peter Smit.

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 10 maart 2017, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.