Archief
Salon van de wijsbegeerte:
wat doet het boek met mij?
 
Vrijdagavond 9 september 2016 wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden. De hoofdvraag die avond: wat doet dat boek met mij?
 
Beïnvloedt een bepaald boek mijn denken en handelen, en zo ja hoe? Die vraag staat centraal in deze Salon van de wijsbegeerte. Een schrijver kan zijn of haar redeneren hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. 
Vijf regelmatige deelnemers aan de Salon van de wijsbegeerte vertellen hun ervaringen met een boek dat ze deze zomer hebben gelezen. Het gaat dus niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord, maar om de vraag wat het boek met je doet. 
 
Bart van der Wal las ‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr.
Diet Huijgen las ‘In het licht van wat wij weten’ van Zia Haider Rahman.
Wim Ket las ‘Zorn und Zeit’ (Woede en tijd) van Peter Sloterdijk.
Hein Jaanus las ‘Conversations on Consciousness’ van Susan Blackmore. 
Ineke Talen las ‘Alsof het voorbij is’ van Julian Barnes.
 
201609Talen
Ineke Talen
 
In een kernachtige bijdrage beantwoorden de lezers vier vragen: waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee, dwz. beïnvloedt het mijn denken en handelen en zo ja hoe? 
Na elk van de bijdragen is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers. 
 
De bekende Soester singer songwriter en troubadour Mateo Alvarez, zelf ook lid van de werkgroep die de Salon van de wijsbegeerte organiseert, verzorgt de muzikale intermezzo’s. 
 
De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).
 
Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 9 september 2016, 20.30 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 2,- Aanmelden: (035) 602 4951, inspreken kan ook.