Archief

Salon van de wijsbegeerte

 

onderzoekt levenskunst

 

Op vrijdag 12 november wordt in Artishock weer een Salon van de wijsbegeerte gehouden met als hoofdthema ‘levenskunst’.

 

Tineke van Pagée heeft een essay geschreven over ‘het lege niets’. Maar kun je iets zeggen over ‘niets’? Zodra je dat probeert, ben je bezig ‘iets’ te vinden. Hoe komt het dat de mens altijd op zoek gaat naar wat verder reikt dan het zichtbare? In de Salon doet Tineke verslag van haar fascinerende zoektocht.

 

oda

Oda van Ginneken wordt geïnterviewd over de kunst van leven

 

Na de pauze wordt een diepte-interview gehouden met Oda van Ginneken, uitmondend in een gesprek over levenskunst naar aanleiding van het boek van Joep Dohmen ‘Tegen de onverschilligheid. Pleidooi voor een moderne levenskunst’. Hoe geeft Oda van Ginneken betekenis aan het menselijk bestaan? Ze noemt zichzelf agnost, maar is sterk geboeid door de ideeën over het wel of niet bestaan van God. Ook boeit haar de snelle ontwikkeling van de neurobiologie. Hoe verhouden zich onderbewustzijn en bewustzijn? Is de mens een tijdelijke woning van kosmische energie? Over levenskunst gesproken, hoe vrij zijn wij? Doen we wat we willen of willen we wat we doen?

 

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door onze eigen Soester singer-songwriter Mateo Alvarez, die zichzelf begeleidt op de gitaar, al zal hij ook nummers van andere beroemde voorgangers brengen.

 

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. SVP aanmelden door te bellen met (035) 602 4951 (inspreken kan ook). Entree € 6,50 en € 5,- (Artishockleden) inclusief twee consumpties. Elke extra consumptie € 1,50.

 

Salon van de wijsbegeerte, vrijdag 12 november, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Aanmelden (035) 602 4951.