Theater

 Monoloog 'Zus van ...' en Voorstelling 'TeRug'

Vrijdag 2 februari, 20.15 uur, entree Prijs € 15 (leden € 13,50)


Monoloog Jory Schoondermark, Zus van ….

 Ben je laf als je geen held wilt zijn? Als je bang bent om te sterven? Helden zijn mensen die dingen doen. Niet mensen die dingen laten. Zij is geen held. Zij heeft altijd gezwegen. Zij stond stil. In de schaduw. Zij is de zus van. Zij heet Ismène. Misschien zegt die naam je niets. Zij was de dochter van Oedipus en de zus van Antigone. Die ken je misschien wel. Antigone trotseerde de machthebbers, stierf een heroïsche dood en werd een icoon van revolutie en verzet. Maar dat doet er niet meer toe. Duizenden jaren na haar dood begint Ismène te praten. Ergens op een plek waar de tijd niet meer telt. Nu heeft zij een stem. En dit is haar verhaal.

Tekst: Lot Vekemans
Spel: Jory Schoondermark
Regie: Martine Werners
Foto: Jory door Ruben Drenth

TeRug door Marieke Pol en Edwin de Hond,

 De voorstelling TeRug, over een dokter Harm Jan van Artsen Zonder Grenzen, geschreven door Susannah Iseger. Deze voorstelling heeft meerdere malen de prijs voor beste voorstelling, beste regie en beste acteurs gewonnen op verscheidene festivals. Het jurycommentaar vermeldde o.a. "je wordt vanuit een luchtig verhaaltje opeens keihard met je beide benen in de realiteit gezet."

Roos en Harm Jan zijn al jaren gelukkig getrouwd. Maar wanneer Harm Jan terugkomt van een belangrijke reis, lijkt alles wat ooit zo vanzelfsprekend was, hen allebei uit de vingers te glippen. Een voorstelling over loslaten, PTSS, vertrouwen en de ongekende kracht van liefde.

Roos: Marieke Pol
Harm Jan: Edwin de Hond
Tekst en regie: Susannah Iseger

Marieke Pol en Edwin de Hond spelen sinds 2008 het getrouwde stel Roos en Harm Jan. De voorstelling TeRug komt steeds weer terug, omdat de thema's in deze voorstelling tijdloos zijn en zij dat door hun prachtige samenwerking telkens weer op een doordringende en confronterende wijze weten neer te zetten.​

Susannah Iseger
Op dit moment ben ik regisseur en theatermaker bij verschillende (muziek-)theatergezelschappen en geef ik theater- en musicallessen op Theaterschool Karakter in Dronten en bij Toneelgroep WIK in Barneveld. Ik maak graag voorstellingen die mensen aan het denken zetten, waarin oorlog en psychische problematiek terugkerende thema’s zijn.

Website: www.susannahiseger.nl