Theater

3 theater stukken op een avond bij Artishock

Daar ga je dan  &  Onanie  &  Schijterd met een grote bek

Vrijdag 5 mei, 20.15 uur, entree Prijs € 15 (leden € 13,00)

Daar ga je dan: door Angela Zandbergen en Inge Mous

Daar Ga Je DanEen voorstelling over het leven en die dingen die je voor de eerste keer overkomen of doet, waarin iedereen zich herkent. Of niet. Want het ligt er maar net aan wat je allemaal al wel voor de eerste keer hebt gedaan.

Eén ding is zeker, doodgaan doen we allemaal maar één keer. Toch?

Angela Zandbergen, Acteur, schrijver, theater- en filmmaker wordt niet graag in een hokje geplaatst. Ze heeft lang de focus gehad op film, maar tijdens haar opleiding aan theaterschool De Trap in Amsterdam weet ze dat theater ook bij haar hoort.

Ze schrijft al verhalen sinds ze kan schrijven en loopt over van ideeën, maar uitvoeren blijft spannend. Toen ze Inge Mous leerde kennen wisten ze dat ze samen de vloer op moesten. Eindelijk durfde ze het aan om het stuk dat al jaren op een plank in haar hoofd ligt, af te stoffen en er voor te gaan. Samen met Inge weet ze dat het leuker is.

Inge Mous, Is een nieuwkomer in de theaterwereld. Nieuwsgierig, leergierig en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging besloot ze op de leeftijd van 48 jaar definitief het roer om te gooien en van haar passie haar werk te maken. Inmiddels rondt zij dit jaar haar vierjarige theateropleiding af en geniet zij van het leven op en rondom de bühne.

Regie: Jella Loose
Fotograaf: Jella Loose

 

Onanie: door Theatergroep Onanie


OnanieIn Onanie (30 min), een vrolijke, fragmentarische theatervoorstelling gemaakt door de vierkoppige Theatergroep Onanie, verwonderen drie actrices zich over de gruwelen en geneugten van vrouwelijke masturbatie. Onanie is een voorstelling over je openstellen en (niet) klaarkomen. Over de zoektocht naar acceptabele, kijkbare porno in het ondoordringbare oerwoud aan seksfilmpjes op het internet. Over de geur van je kut, het kijken naar je kut, en de verhouding met je kut. Over vingeren tot je erbij neervalt. Over fantaseren hoe het zou zijn als je alles zou kunnen loslaten. Over orgasmes, roombroodjes, vuurwerk, glitters, knallende champagnekurken en Titanic- momentjes met jezelf. Een heerlijk eerlijke ode aan het vrouwelijk geslachtsorgaan en een muzikale, rauwe en tragikomische theaterbeleving.

Samen spelen de drie Onanie naar een knaller van een muzikale climax toe. Of niet?….

fotograaf: Anna Maiwald

 

Schijterd met een grote bek: door Mied Herder en Vriend KC, koningspoedel

 

Schijterd 1SchijterdDe voorstelling gaat over de vrouw en de boze wolf. Hoe ga ik om met het feit dat ik altijd ‘aansta’. Iedere dag duizenden prikkels op me af krijg en daar iets mee moet.

Aanstaan voor alles en daardoor zijpaden neem, terwijl de focus rechtdoor ligt. Maar de weg rechtdoor is eng, daar is de boze wolf.

Ik noem het “Mijn Roodkapje syndroom”.

Mied Herder is theatermaker en actrice uit Amersfoort. Ze heeft vele voorstellingen op haar naam staan met jongeren en volwassenen. Haar laatste voorstelling was ‘Excursie thuishaven’ tijdens het theaterfestival Spoffin in Amersfoort, Augustus 2022.

Ze heeft altijd de wens gehad om ooit op het podium te mogen staan met haar hond.​

Medespeler: Vriend KC, koningspoedel