Theater

"Belle" Haar liefdes, haar levens

Spel Anita van Soest en muziek pianist Bas Verheijden

Vrijdag 1 oktober, 20.15 uur, entree 10,00 euro (leden 7,50)

Belle klein                       (Foto: Trudelies de Graaf)

Dit mooie stuk wordt als locatietheater gespeeld in Slot Zuylen, op speciaal verzoek willen Anita en Bas het ook komen spelen bij Artishock in Soest.
Muziektheatermaker Anita van Soest neemt je, met de prachtige tekst over de innerlijke worstelingen van een getalenteerd adellijke vrouw , mee naar de achttiende eeuw. Krijg een verrassende inkijk in het leven van schrijfster en componist Belle van Zuylen (1740, Slot Zuylen) die op zoek ging naar haar eigen onafhankelijkheid.

Bewerking en spel: Anita van Soest
Piano: Bas Verheijden
Regie: Margaret Steur


Bas VerheijdenPianist Bas Verheijden brengt muziek ten gehore die is gecomponeerd door vrouwelijke componisten. Er is werk te horen van Cécile Chaminade, Clara Schumann-Wieck, Fanny Mendelssohn, Lily Boulanger en Amy Beach, vrouwelijke componisten, die net als Belle moesten opboksen tegen mannelijke tegenhangers.

Bas is een eigenzinnige pianist. Of het nu gaat om bekend of onbekende repertoire, hij gaat altijd op zoek naar het nieuwe en de variatiemogelijkheden. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel de CD FINAL PIECES waarop hij na 125 jaar als eerste Nederlander Tchaikovsky´s 18-delige pianocyclus Opus 72 opnam. Hij maakte deze opname ook nog eens zelf. De pers (Opus Klassiek, Klassieke Zaken) was unaniem lovend over de klank van de opname en Verheijdens uitvoering van Tchaikovsky. Vakblad PIANIST schreef in maart 2018 een zeer lovende recensie.

www.anitavansoest.nl
www.basverheijden.nl

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren via Artishock. (Coronacheck, QR-code)
Ook zijn er hierdoor een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!