PodiumPlus

Zondag 19 november, aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30

2017 11 image 2017 09 08

Ritme en vrolijkheid, poëzie en saudade!
De bandleden van Vatapá en zangeres Caroline Lobanov, hebben hun hart verloren en elkaar gevonden in de Braziliaanse muziek.Samen selecteerden zij 10  stukken van hun favoriete Braziliaanse componisten, waaronder Djavan, Lenine, Chico Buarque en Ivan Lins.

Geïnspireerd  door de geraffineerde ritmiek, speelse vrolijkheid of juist zoete  melancholie, lenige melodieën en poëtische teksten   bewerkten ze de originele composities tot ze hen precies pasten.

Met een traditionele bezetting van snaren, percussie en stem vertolken Caroline Lobanov en Vatapá de rijkdom van de Braziliaanse muziek; van choro tot samba enredo en van bossanova tot maracatú.

De titel van de cd vat nog eens samen wat de Braziliaanse muziek zo onweerstaanbaar maakt:  Doce com Pimenta . Geniet van deze gepeperde zoetigheid!

 

Caroline Lobanov is helemaal thuis in de wereld van het Braziliaanse lied en weet in composities van Ivan Lins, Djavan, Chico Buarque en Lenine moeiteloos de juiste snaar te raken. De groep Vatapá heeft zich toegelegd op de nonchalant virtuoze choro en samba, in een traditionele bezetting van snaren en percussie.
Als de twee samen komen gebeurt er iets magisch.

www.docecompimenta.com
Caroline Lobanov – zang

Vatapá:
Ronald Veerman – bandolim, gitaar
Frans van Keep – 7 snarige gitaar
Sander – Eggen – cavaquinho, gitaar
Meiko Meissner – pandeiro, percussie
Ines van Deursen – contrabas

 

Entree: niet leden €12, leden €9