Archief

O’DREAMS vertolkt in “Irish Ways and Irish Laws” de magie van het Ierse leven.

Een middagje heerlijk wegdromen bij de klanken van Ierse muziek zoals je die maar zelden hoort. De driekoppige formatie O’DREAMS voert u mee in de boeiende geschiedenis van Ierland. Een middag gevuld met songs die teruggaan naar de eerste Vikings die Ierland betraden, die gaan over de gevoederde strijd tegen de Engelsen over religie en politiek, tegen honger en whisky. Met songs over de grote uittocht, onbereikbare liefdes en vriendschappen. Bloedstollende verhalen die de onontdekte wereld onthult die schuil gaat achter het Ierland van pubs, pints en paddies. In hun programma “Irish Ways and Irish Laws” weet O”DREAMS dit op originele wijze  over te brengen op hun publiek.

 
2016 05 odreams

Frontman John Flierman, zang, gitaar en bodhran, is de eretitel toegekend van “The Dutch Christy Moore”. Met zijn warme, unieke, stem brengt hij Ierse en zelfgeschreven songs waarmee deze titel meer dan verdiend is.

Danny Guinan, zang en gitaar, is geboren en getogen in “the boglands of Ireland”. Hij heeft  zich tot singer/songwriter van formaat ontwikkeld. Na een carrière met zijn band Speranza en een solo tour door Europa is hij bij O’DREAMS teruggekeerd naar zijn muzikale roots en vertolkt met hen pareltjes van Ierse songs.

Ed Veltrop, zang, piano en accordeon, zijn plezier in muziek maken spat er van af !  Met uitdagend spel weet hij u hierin mee te nemen. Als weinig anderen stimuleert hij zijn publiek. Maar ook de muzikanten laten zich graag door hem begeleiden. Wij mochten eerder genieten van zijn performance, o.a. met een optreden van Wally Page die samen met Christie Moore tot de belangrijkste vertolkers van de Ierse muziek behoort. O’DREAMS mogen we daar ook bij scharen, daarmee is een middag van intens genieten gegarandeerd.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons tijdens deze Ierse tocht te begeleiden op Zondag 22 mei 2016, om 15:00 uur.  Naast uw, inmiddels door vrijwel alle muzikanten geroemde, enthousiasme vragen wij een bijdrage van € 12, - voor niet leden en € 9, - voor leden van Artishock. Jongeren tot 18 jaar 50 %.