Archief

2016 04 manito

Zondag 17 april, 15:00 uur. La Manouche, bezingt het wel en wee van het zigeurenbestaan. Hun brede repertoire bestaat uit authentieke Roma- en Sinti traditionals en gipsyswing.

Een warm concert.

Hoe heerlijk zou het zijn om de zondagmiddag door te brengen rond een knapperend kampvuur. In vervoering raken door een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Deze wens kunnen we bijna geheel vervullen, op een kleinigheidje na: het fysieke vuur.

Maar daarvoor in de plaats brengt La Manouche een concert dat zo doorspekt is met  hartverscheurende liederen  uit de Roma- en Sinti cultuur dat het aan warmte niet zal ontbreken. Met de gloedvolle gitaarklanken en de temperamentvolle zang waant u zich deelgenoot van een zigeunerkaravaan die tot ver buiten de muren van Artishock voert. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche.  

Geraffineerd samenspel.

Het geluid van La Manouche  kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van  twee gitaren en de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus. De stem van Mouché Palts zal, gelooft u ons, op geheel eigen wijze uw hart beroeren. En dan Manito, hij smeedt een band met u als publiek en trakteert u vervolgens op een ongekend virtuoos  snarenspel.

Inspirerend publiek.

Naar eigen zeggen wordt de richting van het spel bepaald door “hoe de sterren staan en de wind waait”.  Van ons publiek weten we dat zij bij ieder concert een grote inspiratie weet te ontlokken aan de muzikanten. Daarmee is een fantastisch en heel bijzonder concert gegarandeerd.

Mondiale bekendheid.

Wereldwijd is la Manouche ook opgevallen. De  Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen heeft de groep in een mondiaal boekwerk en CD als enige Nederlandse groep opgenomen en geschaard tussen grote namen zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic.

Site  www.lamanouche.nl

Een middag uit in Soest.

De vrijwilligers van de werkgroep PodiumPlus van de culturele vereniging Artishock delen hun liefde voor wereldmuziek graag met u.

Als bijdrage vragen wij niet leden € 12, - , leden van Artishock € 9, - en jongeren onder de 18 de helft daarvan. Graag tot zondag, reserveren kan via www.artishock-soest.nl