Archief

Zondagmiddag 20 maart, om 15:00 uur:

2016 03 Rozjinkes

Rozjinkes, Koning Winter roert vrolijk zijn staart.

Op de valreep van de winter bieden wij u een vrolijke afsluiter. Op het programma voor deze zondagmiddag staat Klezmer ! Maar we kunnen eigenlijk evengoed zeggen muziek ! Klezmer laat zich namelijk niet zo maar typeren! Het is een smeltkroes geworden van vele stijlen. Zo herkent u Balkan invloeden naast oriëntaalse- en zigeuner invloeden. Doe bij dit geheel nog een scheutje Jiddisch theater en jazz en u komt enigszins in de buurt van het komende concert. Maar, wilt u dat eigenlijk wel weten ? Is het niet veel spannender om u te laten verrassen, met de zekerheid dat een concert bij PodiumPlus altijd de moeite waard is ?

Met meer dan tien jaar ervaring weet de formatie Rozjinkes deze belofte waar te maken. De aantrekkingskracht van de melancholische vrolijkheid van de klezmermuziek heeft hen bij elkaar gebracht. De zeer uiteenlopende muzikale roots, van klassiek tot pop, draagt bij tot spannende interpretaties van deze boeiende muzieksoort. De diversiteit in de instrumenten verhoogt deze nog meer:

Cora Mulder, verzorgt zang en de trombone;

Martijn van Donk, gitaar, mandoline, zang en percussie;

Heleen van Els, accordeon en percussie;

Hans van Dongen-Torman, contrabas;

Orpa Streng, altviool en altklarinet.

Maak u zelf deelgenoot van het enthousiasme van deze muzikanten en proef de gezelligheid waarmee deze uitvoering wordt omringd. Goed voor een leuk middagje uit. Daartoe ontvangen de vrijwilligers van de werkgroep PodiumPlus u graag op zondagmiddag 20 maart om 15:00 uur in Artishock, Steenhoffstraat 46a Soest.

Entree: € 12, - , € 9, - voor leden Artishock en jongeren tot 18 jaar 50 %.

er zoals we mogen verwachten. Puur en onvervalst.