Archief

2016 02 Babak o doestan

Vrijdag 26 februari, 20:30 uur. Babak-o-Doestan, bijzondere, niet alledaagse, boeiende en aangename luistermuziek. Een formatie die wij graag nog een keer podium bieden.

Dat PodiumPlus de wereldmuziek in alle verscheidenheid aanbiedt, dat weet u inmiddels al. Maar dat Babak-o-Doestan dit op geniale wijze laat samenvloeien in een smeltkroes van poëzie en muziek,  is ook voor ons podium een uniciteit. Deze willen we u niet onthouden!

“Babak en Vrienden” speelt vanuit de inspiratie door Perzischtalige liederen een met Jazz, Fado, Turkse- en Iraanse muziek doorspekt repertoire. Nu denkt u misschien geconfronteerd te worden met een moeilijk overbrugbaar cultuurverschil. Na het bijwonen van een concert kunnen we u meegeven dat daarin het geniale van Babak-o-Doestan tot uiting komt. De vlekkeloze overgang in jazzy thema’s en Latijnse ritmes maakt dat hun concert de stijlen aangenaam verenigt en voor een breed publiek toegankelijk houdt.

Als u weet dat de bandleden uit Iran, Turkije, Canada en Nederland komen zal u dit niet langer verbazen. Wat hen bindt is de hartstocht voor akoestisch georiënteerde oprechte wereldse muziek, vormgegeven in een intiem muzikaal concert, soms emotioneel en ingetogen dan weer vrolijk en uitbundig.

Babak-o-Doestan wordt gevormd door Babak Amiri – gitaal/zang, Bam Commijs – piano, Minze Koopman – percussie, Murat Yatmaz – basgitaar, Heather Leslie – cello.

Uit de reacties van de bezoekers van een eerder concert blijkt dat Babak-o-Doestan garant staat voor het genieten van een mooie vrijdagavond. Daarvoor verwelkomen de vrijwilligers van de werkgroep PodiumPlus u graag op:

Vrijdag 26 februari 2016, het concert begint om 20:30 uur.

Entree € 12, - voor niet leden en € 9, - voor leden van Artishock ( jonger dan 18 jaar, 50% ).