Archief

2016 02 BeApple

Zondag 21 februari, 15:00 uur. Beapple: plays the Beatles with a twist.

Het is curieus dat een band, die van 1960 tot 1970 actief was,  zo’n enorme nagalm heeft. Ruim 45 jaar later inspireert de muziek van de Beatles nog volop!

Zo ook de mannen van BeApple. En niet zo maar, zij mogen zich met recht rekenen tot de betere Beatles vertolkers van dit moment. Met een direct herkenbaar geluid, gedragen door aanstekelijke meerstemmige vocalen en een groot gevoel voor detail, hebben ze al een groot publiek kunnen bekoren. En niet alleen de generatie uit de 60er jaren, ook de daarop volgende. Een concert bij uitstek om samen te bezoeken met ouders en/of kinderen, om samen een middag “intens genieten” te delen !

Hun bijna toevallige ontmoeting in 2006 blijkt anno 2016 nog steeds een eindeloze bron van inspiratie te zijn. De uiteenlopende individuele muzikale achtergronden van de ‘Eindhoven Four’ spelen hierbij ongetwijfeld een belangrijke rol.

Rik van Stiphout        - keys and vocals

Alain Leijtens            - guitar and vocals

Niels Tiebosch           - bass, guitar and vocals

Cees van Rooden       - drums and vocals

Niet voor niets speelt BeApple de ‘Beatles with a twist’. Zij geven een draai aan de muziek die steeds weer nieuwe luisterervaringen oplevert. Soms een bewuste keuze,  dan weer het onvermijdelijke resultaat van de chemie tussen deze vier muzikanten.

Dit unieke samenspel leverde BeApple de prestigieuze ‘Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008′ op met hun versie van Fixing a Hole. Waarmee duidelijk werd dat de mannen het juiste pad hebben gekozen.

Dat deze groep niet de gebaande paden van het Beatles tribute circuit bewandelt is inmiddels wel duidelijk. Hun kwaliteit en originaliteit leidde tot de vraag voor vele optredens, met meerdere ‘gigs’ in Liverpool, Buenos Aires, en landen als Schotland, Frankrijk en Finland. Maar natuurlijk zijn ze vaker dichter bij huis te vinden, heel dicht bij huis zelfs, in ons eigen Artishock. De sfeer van het gebouw, het publiek en de vrijwilligers maken dat BeApple graag bij ons te gast is.

Wanneer: Zondag 21 februari 2016 om 15:00 uur.

Kaarten aan de zaal voor € 12, - of € 9,- voor de leden van Artishock.

Jongeren tot 18 jaar 50 %.

Reserveren: via www.artishock-soest.nl